Юрій Терентьєв узяв участь у 19-й Міжнародній конференції з конкуренції, м. Берлін

Опубліковано 18 березня 2019 року о 19:00

Голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв узяв участь у 19-й Міжнародній конференції з конкуренції, що відбулася 13-15 березня 2019 року в м. Берлін, і обєднала велику кількість конкурентних відомств із різних континентів, видатних представників наукової спільноти та ЗМІ.

Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: C:\Users\shelestyuk\Desktop\PortalManager-AMKUMOD РАБОЧИЙ\Temp\TempHtml.files\PM891image002.jpgЗахід розпочався воркшопом для молодих конкурентних відомств, який був напрочуд актуальним з огляду на не такий тривалий історичний шлях нашого АМКУ (відзначив 25-річний ювілей минулого року) у порівнянні з більшістю європейських відомств. Зокрема, учасники дискутували про ази світової тенденції до діджиталізації, її значення для функціонування агенцій з питань конкуренції та про інструменти підвищення ефективності правозастосування на цьому поприщі.

Вранці наступного дня вже традиційна конференція розпочалася зі вступного слова Андреса Мундта, Президента Bundeskartellamt, та відзначилася виступом європейського комісара з питань конкуренції Маргрет Вестагер. У своєму спічі вона розповіла про трансформації сьогоденної європейської економіки та виклики, які вони принесли для тих, хто стоїть на сторожі чесних «правил конкурентної гри». Також захисники конкуренції мали змогу обговорити актуальні для конкурентних відомств виклики сучасності: чи має місце посилення контролю за нарощенням ринкової влади окремих суб’єктів на глобальних ринках через інтенсифікацію нерівності та чи не втрачає легендарна «невидима рука ринку» Адама Сміта свою хватку в системі координат світової трансформації економіки у цифрову?

Окремої уваги заслуговує й семінар проведений конкурентним відомством Перу й Світовим банком, присвячений національним стратегіям розвитку конкуренції, взяти участь у якому було запрошено Юрія Терентьєва. В якості віддаленого спікера Голова АМКУ виступив з презентацією про досвід українського відомства у розробці концепції державної політики розвитку та захисту конкуренції. Під час обміну власним досвідом Юрій Терентьєв розповів про виклики, які стоять перед відомством, нагальну проблематику, шляхи її вирішення та вітчизняну специфіку боротьби за превалювання чесних звичаїв конкуренції. Крім того, протягом семінару своїм аналогічним досвідом поділилися й представники Мексики, Філіпін, Австралії та Іспанії.

Останній день конференції відзначився акцентами на можливості одночасного синтезу захисту приватності в big data та збиранні доказової бази під час розслідувань ймовірних порушень конкурентного законодавства задля добробуту споживачів. У заключній панелі учасники подискутували про сучасну специфіку зв’язку правозастосування, а саме приватних позовів про відшкодування збитків, та програми лініенсі під час антиконкурентних узгоджених дій.

Конференція в Берліні стала платформою для цікавих виступів, дискусій та обміну досвідом між представниками світових конкурентних відомств і подальшої багатосторонньої співпраці.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux