YouControl презентував створений за ініціативою АМКУ модуль «Пошук афіліатів»

Опубліковано 22 червня 2020 року о 09:30

Представники YouControl презентували співробітникам Антимонопольного комітету першу версію розробленого за ініціативи АМКУ модуля «Пошук афіліатів». Його завдання – автоматизований контроль економічної концентрації та виявлення пов'язаних осіб. Модуль дає можливість знайти пов'язаних юридичних та фізичних осіб та налаштувати гнучкий пошук за обраними фільтрами, наприклад часткою володіння чи типом зв'язків, встановити статус юридичної особи, щодо якої відбувається пошук.

Голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв під час презентації зазначив, що ефективність конкурентного відомства значною мірою залежить від наявності швидкого доступу до значних обсягів інформації.

«Аналогічні відомства у багатьох інших країнах вже мають значно більше можливостей доступу до автоматизованих інформаційних ресурсів. Завдяки цьому працівники під час  здійснення поточної діяльність мають можливість економити чимало часу», - підкреслив він.

Очільник АМКУ подякував представникам YouControl, які розробили для Комітету інструмент, котрий дає можливість ефективно відслідковувати зв’язки між суб’єктами господарювання.

«При цьому дуже важливо, що такі системи можуть розвиватися модульно. Тож у майбутньому на базі цього блоку можна буде розвивати інші додаткові модулі, тим самим поглиблюючи інтелектуальну складову розслідувань», - наголосив Юрій Терентьєв.

За словами Данила Глоби, заступника директора YouControl з юридичних питань, дуже важливо, щоб найближчим часом технологічна складова вийшла на новий рівень і стала основною частиною процесу розслідувань. Та, найголовніше, запровадження таких систем дасть можливість отримувати потрібні дані буквально за кілька секунд.

«Інформація, яку можна виявити на підставі аналізу відкритих даних, має збиратися автоматично. Якщо за формальними ознаками щось можна буде виявити і задокументувати за допомогою автоматизованої системи, це значно підвищить ефективність роботи Антимонопольного комітету. Разом з тим подібні системи можуть сприяти й зростанню ефективності роботи бізнесу, який завдяки автоматизованим модулям так само зможе слідкувати за своєю діяльністю. Це корисна ініціатива для всіх, яка відкриває шлях для розвитку прозорого бізнесу в Україні», ‒ заявив Данило Глоба.

Представники компанії YouControl підкреслили, що створена система аналізу дає можливість наочно переглянути структуру зв’язків будь-якої компанії. Враховуються дані з реєстрів, дані про акціонерів компанії і навіть історичні зв’язки. При цьому можна налаштовувати фільтри відображення інформації. Система розрізняє зв’язки за засновниками, зв’язки за материнськими структурами, зв’язки за керівництвом та вказує активні ці зв’язки чи історичні.

Як зазначила GR-менеджерка YouControl Наталія Чорногуб, у доповнення до модуля «Пошук афіліатів» фахівці розробили також модуль «Пошук між контрагентами», який дає можливість шукати зв’язки не лише між двома контрагентами, а одразу між багатьма суб’єктами. Користувачі можуть побачити всі дані в наглядному графічному виконанні, а при бажанні – завантажити дані в табличних формах.

Спеціалісти компанії також продемонстрували на конкретних прикладах, як працює система, які дані і наскільки швидко вона може збирати.

У найближчий місяць співробітники АМКУ зможуть протестувати модулі та внести пропозиції щодо вдосконалення, які будуть інтегровані в систему розробниками YouControl.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux