Вимога ТОВ «ФАРКАН»

Опубліковано 11 серпня 2021 року о 20:33

Вимога про надання інформації

ТОВ «ФАРКАН», вул. Коперника, 3, м. Київ, 04116

Антимонопольним комітетом України (надалі – Комітет) проводиться збір та аналіз доказів у справі № 126-26.13/106-18, розпочатої за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку рідкого хлору, який використовується для знезараження питної води та очищення стічних вод.

У зв’язку з наведеним, керуючись пунктом 1 частини третьої статті 7, статтями 16, 22 та 221 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» вимагаємо в 7-денний строк з дня отримання цієї вимоги надати в Комітет у письмовому та електронному вигляді у форматі excel (е-mail: [email protected]) з обов’язковим зазначенням виконавця листа та його телефонного номера наступну інформацію:

1. Завірені належним чином копії установчих документів товариства з обмеженою відповідальністю «ФАРКАН» (ТОВ «НІКА ЕКСПОГРУП») (далі – Товариство) чинні станом на 15.06.2018 та на момент отримання цієї вимоги.

2. Чи здійснювалося Товариством виробництво рідкого хлору у період з 01.01.2018 по 31.12.2018?

3. Виключний перелік суб’єктів господарювання (юридичних та фізичних осіб, вказавши назву та адресу), які пов’язані з Товариством відносинами контролю у розумінні статті 1 Закону України «Про захист економічної конкуренції», враховуючи суб’єктів господарювання, які разом із Товариством входять до групи суб’єктів господарювання, де один або декілька з них здійснюють контроль над іншими, включаючи інформацію про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), надавши схематичне зображення зазначених відносин контролю, а також у табличному вигляді, станом на 15.06.2018 та на день отримання цієї вимоги.

4. Перелік суб’єктів господарювання (назва, адреса), у яких протягом 2018 року Товариством придбавався рідкий хлор із зазначенням виду упаковки, виробника цього товару,  країни походження, надавши по кожному з них за період з 01.01.2018 по 31.12.2018 (включно) наступну інформацію помісячно у вигляді таблиці додатку 1:

4.1. Щомісячні обсяги придбання в натуральному виразі (т).

4.2. Щомісячні обсяги придбання у вартісному виразі (грн, без ПДВ та тарифу перевізника).

4.3. Рівні середньозважених цін, за якими придбано рідкий хлор (грн, без ПДВ та тарифу перевізника).

5. Надати копії договорів з усіма додатками, змінами та доповненнями, згідно з якими протягом 2018 року Товариству постачався/реалізовувався рідкий хлор.

6. Перелік суб’єктів господарювання (назва, адреса), яким протягом 2018 року Товариством реалізовано рідкий хлор із зазначенням виду упаковки, надавши по кожному з них за період з 01.01.2018 по 31.12.2018 (включно) наступну інформацію помісячно у вигляді таблиці додатку 2:

6.1. Щомісячні обсяги реалізації в натуральному виразі (т).

6.2. Щомісячні обсяги реалізації у вартісному виразі (грн, без ПДВ та тарифу перевізника).

6.3. Рівні середньозважених цін, за якими реалізовано рідкий хлор (грн, без ПДВ та тарифу перевізника).

7. Щомісячні обсяги складських запасів рідкого хлору в натуральному (т) виразі, що знаходився на складах і був власністю вашого Товариства протягом 2018 року в натуральному виразі станом на початок кожного місяця.

8. Обсяг складських запасів рідкого хлору в натуральному (т) виразі станом на 15.06.2018, що знаходився на складах і був власністю Товариства, зазначивши час, протягом якого цей запас реалізується Товариством в звичайному режимі роботи.

Відповідь прошу надати згідно з нумерацією пунктів цієї вимоги, підписану керівником Товариства, у паперовому та електронному вигляді.

У разі підписання відповіді уповноваженою особою, яка не є керівником, до відповіді має бути долучено оригінал довіреності або іншого документа, який належним чином посвідчує повноваження особи-підписанта.

Відповідно до статті 22 Закону України «Про Антимонопольний комітет України», вимоги органу Антимонопольного комітету України є обов'язковими для виконання у визначені ними строки. Відповідно до статті 221 зазначеного Закону, суб'єкти господарювання, інші юридичні особи, їх структурні підрозділи, філії, представництва, їх посадові особи та працівники, фізичні особи зобов’язані на вимогу органу Антимонопольного комітету України, голови територіального відділення Антимонопольного комітету України, уповноважених ними працівників Антимонопольного комітету України, його територіального відділення подавати документи, предмети чи інші носії інформації, пояснення, іншу інформацію, в тому числі з обмеженим доступом та банківську таємницю, необхідну для виконання Антимонопольним комітетом України завдань, передбачених законодавством про захист економічної конкуренції.

У разі надання інформації з обмеженим доступом (зокрема, конфіденційної інформації) необхідно: 1) зазначити, яка саме інформація має обмежений доступ, у тому числі які саме документи або частини документів містять інформацію з обмеженим доступом; та 2) надати обґрунтування щодо віднесення інформації до інформації із обмеженим доступом.

Крім того, Комітету надається неконфіденційна версія документів чи іншої інформації, зокрема з виключеною, зачорненою чи в інший спосіб зміненою інформацією, яка забезпечує достатній її захист та досягнення цілей, передбачених пунктами 2 та 3 частини третьої статті 221 Закону України «Про Антимонопольний комітет України».

У разі відсутності можливості надання запитуваної інформації у визначений вимогою строк не пізніше кінцевої дати на надання відповіді, визначеної у цій вимозі, ви можете звернутися до Комітету з обґрунтованим клопотанням про подовження строку на надання інформації на вимогу, із поясненням причин неможливості надання запитуваної інформації у визначений у вимозі строк.

Відповідно до статті 63 Закону України «Про захист економічної конкуренції» суб'єкти господарювання, пов’язані відносинами контролю, зобов’язані забезпечувати обмін інформацією між собою та вживати інших заходів у такий спосіб та в такому обсязі, які б забезпечували запобігання вчиненню порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Невиконання суб'єктами господарювання вимог щодо обміну інформацією не звільняє від відповідальності інших, пов’язаних з ними суб'єктів господарювання, яким повинна бути надана інформація чи які повинні були вжити інших заходів, необхідних для виконання вимоги уповноваженого органу Комітету.

Контактні особи Антимонопольного комітету України: Древаль Юлія Миколаївна –начальник відділу ринків виробничих галузевих товарів – (044) 251-60-15, Ковальчук Наталія Володимирівна – головний спеціаліст відділу ринків виробничих галузевих товарів; телефон –  (044) 251-62-11, електронна адреса – [email protected]

Згідно із пунктами 13, 14, 15 статті 50 та статтею 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» неподання органу Антимонопольного комітету України інформації в установлені строки, подання інформації в неповному обсязі у встановлені строки, подання недостовірної інформації визнаються порушенням законодавства про захист економічної конкуренції і тягнуть за собою відповідальність у вигляді штрафу у розмірі до одного відсотка доходу (виручки)суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф. З метою уникнення можливого знищення інформації, яка використовується під час підготовки відповідей на запитання цієї вимоги державний уповноважений застерігає Товариство від вчинення таких дій. Державний уповноважений може запитувати додаткову або уточнюючу інформацію у межах розгляду зазначених справ. Відповідно, Товариство повинно запобігти знищенню інформації у будь-якому вигляді, яка має відношення до розгляду зазначених справ.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux