Вимога про надання інформації «ТОВ Ліга Інвестицій»

Опубліковано 25 квітня 2023 року о 18:55

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ліга Інвестицій»

вул. Північно-Сирецька, будинок 1-3, м. Київ, 04136

Вимога про надання інформації

Антимонопольним комітетом України, відповідно до покладених на нього чинним законодавством повноважень, здійснюється розгляд справ № 24-26.13/13-19, № 24-26.13/14-19 та № 24-26.13/15-19 розпочатих за ознаками вчинення ТОВ «УКРДОШНВЕСТ» порушень законодавства про захист економічної конкуренції, передбачених пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрацій шляхом придбання акцій приватних акціонерних товариств «Центральна збагачувальна фабрика «Росія» (с. Михайлівка, Покровський р-н, Донецька обл.) (далі - ПрАТ «ЦЗФ «Росія»), «Центральна збагачувальна фабрика «Мирноградська» (далі - ПрАТ «ЦЗФ «Мирноградська») (м. Мирноград, Донецька обл.) і «Центральна збагачувальна фабрика «Україна» (м. Селидове, Донецька обл.) (далі – ПрАТ «ЦЗФ «Україна»), що забезпечило перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариств, без отримання відповідних дозволів органів Антимонопольного комітету України.

Так, згідно інформації, наданої ТОВ «УКРДОНІНВЕСТ», зазначені вище ЦЗФ, були придбані, зокрема, на підставі договорів купівлі-продажу № БВ564-18, № БВ566-18 і № БВ568-18 укладених 16.08.2018 між ТОВ «УКРДОШНВЕСТ» і ТОВ «Ліга Інвестицій».

Враховуючи зазначене та для з’ясування дійсних обставин, на підставі статей 7, 16, 22[1] Закону України «Про Антимонопольний комітет України» вимагаю у 10-денний термін з дня отримання цього листа надати Антимонопольному комітету України копії документів та інформацію на нижченаведені питання:

1. Надати інформацію щодо фінансового аспекту придбання, зазначеного у пункті 1 вимоги, зокрема щодо джерел, розмірів та умов фінансової підтримки. Надати копії підтверджуючих документів (договори позики, кредитні договори тощо), засвідчені належним чином.

2. Вичерпний перелік суб’єктів господарювання, пов’язаних з ТОВ «Ліга Інвестицій» відносинами контролю, в розумінні статті 1 Закону України «Про захист економічної конкуренції», станом на 15.08.2018, зокрема, завдяки:

- праву володіння чи користування всіма активами чи їх значною частиною;

- праву, повноваженням, які забезпечують вирішальний вплив на формування складу, результати голосування та рішення органів управління суб’єкта господарювання;

- праву, повноваженням давати обов’язкові до виконання вказівки з питань визначення умов господарської діяльності або виконувати функції органу управління юридичної особи, зокрема внаслідок укладення договорів і контрактів або в інший спосіб;

- праву, повноваженням щодо призначення більше половини посад членів спостережної ради, правління, інших наглядових чи виконавчих органів юридичної особи;

- зобов’язанням, у тому числі: грошовим, торговим зобов’язанням, зобов'язанням з виконання умов фінансової підтримки тощо.

Вартість активів та обсяг реалізації товарів, робіт (послуг) суб’єктів господарювання, зазначених у пункті 3 цієї вимоги, за підсумками 2017 року (з копіями підтверджуючих документів, завірених належним чином). Інформацію надати по кожному суб’єкту господарювання окремо за формою, наведеною у таблиці 1.


Таблиця 1

Найменування

суб’єкта

господарювання

Вартісні показники

вартість (сукупна вартість) активів

обсяг (сукупний обсяг) реалізації товарів (робіт, послуг)

тис. грн

тис. євро

тис. грн

тис. євро

всього

у тому числі в Україні

всього

у тому числі в Україні

всього

у тому числі в Україні

всього

у тому числі в Україні





































Всього:










Відповідь та копії документів слід надати згідно з нумерацією пунктів цієї вимоги, з підписом керівника Товариства або уповноваженої особи у паперовому та електронному вигляді. Відповідь та копії документів у електронному вигляді мають бути надані на електронну пошту: sl.dilovod @amcu.gov.ua з накладенням електронного цифрового підпису.

У разі підписання відповіді уповноваженою особою, яка не є керівником, до відповіді має бути долучено оригінал довіреності або іншого документа, який належним чином посвідчує повноваження особи-підписання.

Відповідно до статті 22 Закону України «Про Антимонопольний комітет України», вимоги органу Антимонопольного комітету України є обов’язковими для виконання у визначені ними строки. Відповідно до статті 221 Закону, суб’єкти господарювання, інші юридичні особи, їх структурні підрозділи, філії, представництва, їх посадові особи та працівники, фізичні особи зобов’язані на вимогу органу Антимонопольного комітету

України, голови територіального відділення Антимонопольного комітету України, його територіального відділення подавати документи, предмети чи інші носії інформації, пояснення, іншу інформацію, в тому числі з обмеженим доступом та банківську таємницю, необхідну для виконання Антимонопольним комітетом України завдань, передбачених законодавством про захист економічної конкуренції.

У разі надання інформації з обмеженим доступом (зокрема, конфіденційної інформації), необхідно: (1) зазначати, яка саме інформація має обмежений доступ, у тому числі які саме документи або частини документів містять інформацію з обмеженим доступом; та (2) надати обґрунтування щодо віднесення інформації до інформації із обмеженим доступом.

Крім того, Комітету надається неконфіденційна версія документів чи іншої інформації, зокрема з виключеною, зачорненою чи в інший спосіб зміненою інформацією, яка забезпечує достатній її захист та досягнення цілей, передбачених пунктами 2 та 3 частини третьої статті 221 Закону України «Про Антимонопольний комітет України».

У разі відсутності можливості надання запитаної інформації у визначений вимогою строк не пізніше ніж за 3 дні до кінцевої дати на надання відповіді, визначеної у цій вимозі, ви можете звернутися до Комітету з обґрунтованим клопотанням про подовження строку на надання інформації на вимогу, із поясненням причин неможливості надання запитуваної інформації у визначений у вимозі строку.

Згідно із пунктами 13, 14, 15 статті 50 та статтею 52 Закону, неподання органу Антимонопольного комітету України інформації в установлені строки, подання інформації в неповному обсязі у встановлені строки, подання недостовірної інформації визначається порушенням законодавства про захист економічної конкуренції і тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу у розмірі до одного відсотка доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітній рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Звертаємо увагу, що відповідно до статті 63 Закону України «Про захист економічної конкуренції» суб’єкти господарювання, пов’язані відносинами контролю у розумінні статті 1 цього Закону, зобов’язані забезпечувати обмін інформацією між собою, в тому числі стосовно випадків, передбачених частиною другою статті 22 цього Закону, та вживати інших заходів у такій спосіб та у такому обсязі, які б забезпечували запобігання вчиненню порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Невиконання суб’єктами господарювання зазначених вимог не звільняє інших суб’єктів господарювання, яким повинна бути надана інформація чи яким повинні були вжити інших заходів, від відповідальності.

Державний уповноважений застерігає Товариство від знищення інформації, яка використовується під час підготовки відповідей на запитання цієї вимоги. Оскільки державний уповноважений може запитувати додаткову або уточнюючу інформацію у межах вжиття заходів державного контролю та/або розгляду інших пов’язаних питань, Товариство повинно запобігати знищенню інформації у будь-якому вигляді, яка має відношення до відповідей на поставлені у вимозі питання.

Голова Комітету -

державний уповноважений Ольга ПІЩАНСЬКА


[1] Коли, яким чином і в чиїх інтересах ТОВ «Ліга Інвестицій» придбало акції приватних акціонерних товариств «ЦЗФ «Мирноградська», «ЦЗФ «Росія» і ЦЗФ «Україна». Надати копії підтверджуючих документів (договори купівлі-продажу, агентські договори, договори про управління, договори доручення тощо) з усіма додатками, засвідчені належним чином.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux