Від теорії у виші до практики в Комітеті: поглиблюється партнерство з Державним податковим університетом

Опубліковано 26 червня 2024 року о 15:07

Антимонопольний комітет України вже багато років співпрацює з вищими навчальними закладами країни, оскільки приділяє увагу зміцненню кадрового потенціалу, у тому числі і шляхом залучення спеціалістів безпосередньо зі студентської лави.

Одна з освітніх установ, яку з Комітетом пов’язують партнерські відносини – Державний податковий університет. Навчальний заклад має унікальну історію. За більше ніж 100 років його діяльності тут отримали вищу освіту понад 70 тисяч спеціалістів: юристів, економістів, податківців, митників, бухгалтерів, аудиторів, аналітиків тощо. Тисячі студентів здобували знання у виші й у цьому навчальному році.

25 червня 2024 року в урочистій атмосфері отримали дипломи бакалаврів 240 випускників Навчально-наукового інституту права, який є підрозділом Державного податкового університету, що здійснює підготовку здобувачів вищої освіти за спеціальностями «Право», «Міжнародне право», «Правоохоронна діяльність».

З вітальним словом до випускників звернувся в. о. ректора Дмитро Серебрянський, яки висловив впевненість, що вони гідно виконуватимуть професійні обов’язки, будуть чесними, патріотичними, мотивованими та успішними. Директор Навчально-наукового інституту права Василь Топчій закликав випускників триматися студентського братства, побажав реалізації отриманих знань та професійного зростання, а також запропонував продовжити навчання в магістратурі університету.

На урочисте святкування завітали: перша заступниця Голови Комітету – державна уповноважена Ольга Музиченко, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду Василь Бородій, а також представники Державного бюро розслідувань, Національної поліції України, Державної податкової служби. Гості привітали випускників із завершенням навчання та вручили дипломи.

Звертаючись до випускників, Ольга Музиченко зазначила: «Напевно, шлях до диплому ніколи не буває простим, але ті труднощі, перед якими довелося постати вам, випадають не кожному поколінню. На жаль, вам довелося на собі відчути, що означає здобувати освіту під час війни. І судячи з того, що ми бачимо сьогодні – ви гідно впоралися із цим викликом. Незважаючи на те, що університет зазнав значних руйнувань і збитків, ви не опустили рук, зберегли жагу до знань і вміння працювати командою. А це означає, що у вашої альма-матер не лише потужне минуле, але й героїчне теперішнє і велике майбутнє».

Вітаючи бакалаврів зі знаковою подією у житті, вона побажала їм сил і завзяття у підкоренні професійних вершин, сміливості та рішучості у боротьбі за торжество закону. Наголосивши, що найбільше бажає жити в мирній Україні – щасливій країні щасливих людей.

Також Ольга Музиченко докладно розповіла про розвиток співпраці між Комітетом та вишем: «Антимонопольний комітет докладає зусиль до того, щоб студенти під час навчання в університеті могли отримати не лише фундаментальні теоретичні знання, а й практичні навички. Фахівці Комітету долучилися до розробки освітньо-професійної магістерської програми «Управління господарсько-правовою діяльністю». Співробітники Комітету будуть залучені до проведення лекцій, практичних занять і семінарів з актуальних проблем антимонопольного законодавства, здійснення публічних закупівель, правового регулювання державної допомоги. Крім того, у студентів буде можливість проходити практику на базі Комітету і, у подальшому, стати частиною нашого колективу».

Сьогодні університету в Ірпені потрібно відбудовувати свою матеріальну базу, що зазнала серйозних руйнувань внаслідок російської агресії. Крок за кроком навчальний заклад відроджується, працюючи в складних умовах. Впевненість у його подальшому розвиткові, у високому попиті на випускників вишу надає підтримка партнерів, зокрема Комітету, який поглиблює співпрацю з університетом шляхом реалізації спільних програм, а також практичної підготовки спеціалістів до цікавої та потрібної праці з відбудови української держави та її сталого розвитку у родині європейських держав.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux