В Україні запустили «Дія Сіті», підтримку якого погодив АМКУ

Опубліковано 08 лютого 2022 року о 16:17

Представники ІТ-індустрії відсьогодні можуть працювати за спеціальним податковим режимом. 8 лютого під час Diia Summit, що відбувся у Києві, представники Міністерства цифрової трансформації України презентували відповідний проєкт – «Дія Сіті».

Проєкт позиціюється як унікальний економічний та податковий простір. Він передбачає спеціальні умови оподаткування для юридичних осіб – резидентів. Окрім цього, IT-компанії отримають гнучкі умови працевлаштування співробітників та окремий порядок взаємодії з державними контролюючими органами.

Захід відбувся за участі Президента України, прем’єр-міністра, голови верховної ради, представників інших органів влади. Серед запрошених була і голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська.

Під час свого виступу Президент України Володимир Зеленський зазначив, що бачить Україну світовим ІТ-хабом, лідером з інновацій та технологій.

«Дія Сіті» - це цифрова столиця електронної держави. Це - один з найкращих податкових та правових режимів на планеті, де говорять мовою венчурного інвестування… Завдяки «Дія Сіті» частка ІТ у ВВП нашої держави зросте з 4% до 10%, а доходи галузі – до $16,5 млрд. Це дозволить Україні стати найбільшим ІТ-хабом Європи», – зазначив Володимир Зеленський.

При цьому віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підкреслив, що у «Дія Сіті» можуть працювати не лише українські, а й міжнародні компанії. 

Окрім «Дія Сіті», команда Мінцифри сьогодні представила близько 10 нових цифрових послуг, серед яких: зміна місця реєстрації, послуги  для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення, опитування та оновлений «Дія.Підпис».

 «Дуже рада, що наша країна, попри всі випробування і труднощі, втілює такі передові задуми. У жовтні минулого року Антимонопольний комітет погодив надання цієї державної підтримки й визнав її допустимою для конкуренції. Бажаю успіхів Мінцифрі!», - підсумовуючи презентацію зазначила голова АМКУ Ольга Піщанська.

Нагадаємо, 6 жовтня 2021 року Тимчасова Адміністративна колегія Антимонопольного комітету України ухвалила рішення щодо підтримки резидентів «Дія Сіті» Міністерством цифрової трансформації. Зокрема, під час засідання вирішили визнати:

  • підтримку, що надається резидентам «Дія Сіті» у формі права переходу на оподаткування (податком на прибуток на особливих умовах) такою, що не є державною допомогою;
  • підтримку, що надається у формі встановлення спеціального режиму оподаткування окремих доходів працівників та ІТ-спеціалістів – резидентів «Дія Сіті», такою, що є державною допомогою, допустимою для конкуренції.

Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux