В АМКУ прийняли зміни до розпорядження Комітету від 28 грудня 2015 року № 43-рп

Опубліковано 15 травня 2024 року о 11:14

У березні 2024 року на засіданні Антимонопольного комітету України прийнято розпорядження від 14.03.2024 № 12-рп «Про затвердження Змін до розпорядження Антимонопольного комітету України від 28 грудня 2015 року № 43-рп», зареєстроване в Міністерстві юстиції України 01 квітня 2024 року. Це розпорядження удосконалює моніторинг державної допомоги суб’єктам господарювання під час збирання та проведення аналізу інформації, а також механізм подання до Комітету інформації про чинну державну допомогу суб’єктам господарювання.

Внесені зміни стосуються 2 порядків, затверджених розпорядженням Антимонопольного комітету України від 28 грудня 2015 року № 43-рп, а саме:

- Порядку проведення моніторингу державної допомоги суб’єктам господарювання. Цей порядок визначає основні засади збирання та проведення аналізу інформації про державну допомогу суб’єктам господарювання за рахунок ресурсів держави чи місцевих ресурсів, у тому числі з обмеженим доступом, необхідної для прийняття рішень, передбачених Законом.

- Порядку, форм та вимог щодо подання до Антимонопольного комітету України інформації про чинну державну допомогу суб’єктам господарювання. Цим порядком визначено механізм подання надавачами державної допомоги інформації про чинну державну допомогу суб’єктам господарювання до Комітету.

Прийняті зміни до зазначеного розпорядження №43-рп сприятимуть удосконаленню механізму збирання та проведення аналізу інформації про державну допомогу суб’єктам господарювання та подання до Комітету інформації про чинну державну допомогу суб’єктам господарювання.

Також, варто зазначити, що під час юстування розпорядження АМКУ № 12-рп Міністерство юстиції України надало свої зауваження щодо зазначених змін. Тому Комітет прийняв розпорядження від 4 квітня 2024 року № 14-рп «Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до розпорядження Антимонопольного комітету України від 14 березня 2024 року № 12-рп» та вніс зміни, запропоновані Мін’юстом, до розпорядження № 12-рп.

З текстом Порядків (з урахуванням внесених змін) можна ознайомитись за посиланням: http://surl.li/tqtcd.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux