В АМКУ обговорили проблемні питання на ринку безмитної торгівлі

Опубліковано 14 грудня 2016 року о 15:31

За результатами обговорення АМКУ продовжить збирати інформацію щодо ринку, здійснить аналіз зібраних даних та виробить пропозиції змін до нормативно-правових актів для спрощення діяльності з безмитної торгівлі і розширення кола учасників ринку. Дослідження Комітет планує завершити у І кварталі 2017 року.

Проблемні питання на ринку безмитної торгівлі, отримання дозволу на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі, права власності або користування на будівлі магазинів, на земельну ділянку під будівлю магазинів безмитної торгівлі, неможливість авіакомпаній самостійно постачати товари, поміщені в митний режим безмитної торгівлі на свої повітряні судна, – невичерпний перелік питань, які були обговорені в Антимонопольному комітеті України.

Робоча зустріч з обговорення та напрацювання шляхів вирішення проблемних питань на ринку безмитної торгівлі відбулася 14 грудня 2016 року під керівництвом державного уповноваженого Комітету Агії Загребельської.

«Для нас є релевантним розуміти всі деталі, які пов’язані з ринком безмитної торгівлі, для того, щоб результати дослідження були максимально ефективними, і ті заходи, які ми будемо пропонувати за результатами, мали максимальний ефект та задовольняли вимоги ринку», — спонукаючи до дискусії, розпочала захід Агія Загребельська.

Начальник відділу ринків адміністративних та загальних послуг Комітету Галина Верцімаха розповіла, що отримана інформація у відповідь на запити від аеропортів, суб’єктів господарювання-учасників зазначеного ринку, окремих органів влади, показала наявність кола проблем на ринку, які, зокрема, потребують врегулювання на нормативному рівні, а також запропонувала обговорити питання та фактори, що стримують розвиток конкуренції на ринку.

У ході жвавої дискусії представники Міністерства фінансів України, Державної фіскальної служби України, Фонду державного майна України, професійних організацій та учасників ринку зазначили проблеми, які, на їх погляд, існують на ринку та можливі шляхи їх врегулювання.

Агія Загребельська підкреслила важливість надання учасниками робочої зустрічі усієї інформації, що стосується ринку, з метою ґрунтовного аналізу та відпрацювання пропозицій змін до нормативно-правових актів для спрощення процедур здійснення діяльності з безмитної торгівлі і розширення кола учасників ринку.

Інформацію стосовно зазначених питань надсилайте на електронну адресу: vap@amcu.gov.ua.

Нагадуємо, у 2016 році за власною ініціативою Комітет розпочав дослідження питання відповідності вимогам законодавства про захист економічної конкуренції чинних порядку отримання дозволу на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі та, відповідно, доступу на ринок безмитної торгівлі, а також правил продажу товарів магазинами безмитної торгівлі.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux