У Харкові відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад

Опубліковано 11 лютого 2022 року о 17:23

Забезпечення фінансової та енергетичної стабільності України, національний захист та територіальна оборона, підвищення рівня енергоефективності та термомодернізації житлового фонду, реалізація програми «Велике будівництво» та питання охорони здоров’я. Такі питання обговорювалися під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що відбулося 11 лютого у Харкові під головуванням Володимира Зеленського. Участь у засіданні взяли представники органів центральної влади, зокрема голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська, очільники місцевого самоврядування з усіх регіонів країни. 

«Кожна наша зустріч має дуже важливий зміст. Це більше, ніж розмова з вирішення питань порядку денного. Передусім – це доказ єдності центральної та місцевих влад щодо розуміння актуальних викликів, готовності спільно долати всі проблеми заради головної мети: сильної, єдиної держави Україна», - зазначив у своєму вступному слові глава держави.  

Своєю чергою Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко наголосила, що 2021 рік характеризувався найвищим за всю історію України рівнем ВВП – $200 млрд.  

«За рік заробітна плата  зросла на 21%. Важливо, що зростання доходів перевищило ріст інфляції… До кінця року ми стабілізуємо ситуацію та вийдемо на цільовий показник у 5%. Фінансова стійкість та фінансова міцність – це фундамент для подальшого економічного зростання», – підсумувала Юлія Свириденко.

Резюмуючи результати зустрічі Ольга Піщанська зазначила, що комунікація між центральними і місцевими органами влади – це можливість для відвертого діалогу та швидкого вирішення проблемних питань. 

«Це можливість «звірити годинники» і напрацювати спільну стратегію. Відданість інтересам України та своїх громад, взаєморозуміння і підтримка. Тільки так зможемо здолати всі труднощі та досягнути поставленої мети», - зазначила голова АМКУ.

Нагадаємо, конгрес місцевих та регіональних влад – це майданчик, створений  для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад за аналогією з конгресами місцевих та регіональних влад Ради Європи. Президію Конгресу очолює керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux