РОБОТА НАД РОЗРОБКОЮ ВТОРИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ ТРИВАЄ

Опубліковано 09 червня 2016 року о 09:45

Антимонопольним комітетом України завершено першу чергу розробки вторинного законодавства з питань державної допомоги суб’єктам господарювання.

28 грудня 2015 року Антимонопольним комітетом України прийнято розпорядження № 43-рп «Деякі питання реалізації Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання», яке було зареєстроване в Міністерстві юстиції України 26.01.2016 за № 140/28270. Розпорядженням визначено Порядок проведення моніторингу державної допомоги суб’єктам господарювання; Порядок, форми та вимоги щодо подання Антимонопольному комітету України інформації про чинну державну допомогу суб’єктам господарювання та Порядок ведення та доступу до реєстру державної допомоги суб’єктам господарювання.

Ці порядки визначають основні засади збирання та проведення аналізу інформації про державну допомогу суб’єктам господарювання, подання надавачами державної допомоги Антимонопольному комітету України інформації про чинну державну допомогу, ведення та доступу до реєстру державної допомоги суб’єктам господарювання.

З текстом розпорядження ви можете ознайомитися тут.

04 березня 2016 року Антимонопольним комітетом України розпорядженням № 2-рп, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 04 квітня 2016 року за № 501/28631, затверджено Порядок подання та оформлення повідомлень про нову державну допомогу та про внесення змін до умов чинної державної допомоги.

Цим Порядком визначено механізм подання до Антимонопольного комітету України та оформлення повідомлень про нову державну допомогу та про внесення змін до умов чинної державної допомоги, строки й порядок розгляду цих повідомлень.

З текстом розпорядження ви можете ознайомитися тут.

12 квітня цього року Антимонопольним комітетом України прийнято розпорядження № 8-рп «Про затвердження Порядку розгляду справ про державну допомогу суб’єктам господарювання», яке було зареєстроване в Міністерстві юстиції України 06 травня 2016 року за № 686/28816.

Порядок розгляду справ про державну допомогу суб’єктам господарювання визначає механізм розгляду органами Антимонопольного комітету України справ про державну допомогу суб’єктам господарювання та відкликання рішень Комітету, прийнятих за результатами розгляду повідомлень про нову державну допомогу або справ про державну допомогу.

З текстом розпорядження ви можете ознайомитися тут.

Водночас Антимонопольний комітет України продовжує роботу над розробкою проектів інших нормативно-правових актів, які регулюють питання державної допомоги суб’єктам господарювання.

На цей час нами зосереджено увагу на підготовку та подання на розгляд Кабінету Міністрів України проектів нормативно-правових актів щодо:

повернення незаконної державної допомоги суб’єктам господарювання, недопустимої для конкуренції;

визначення критеріїв, за якими проводиться оцінка допустимості окремих категорій державної допомоги суб’єктам господарювання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux