Проєкт порядку денного засідання Комітету 27.05.2021

Опубліковано 26 травня 2021 року о 17:40

о 10:00

І. Розгляд заяв та справ про надання дозволу на концентрацію, узгоджені дії суб’єктів господарювання.

 1. Про надання дозволів компанії «Zout 99 B.V.» (м. Кліші, Франція): 

на придбання акцій компанії «Hengelo Salt Specialties B.V.» (м. Арнхем, Нідерланди), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії;

на придбання акцій компанії «Mariager Salt Specialties A/S» (м. Маріагер, Данія), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії;

на придбання акцій компанії «Marieholm Salt Specialties AB» (м. Гетеборг, Швеція), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії;

на придбання активів у формі прав інтелектуальної власності, що стосуються бізнесу з виробництва, маркетингу та продажу продукції солі, у компанії «Nouryon Holding B.V.» (м. Амстердам, Нідерланди).

(матеріали з обмеженим доступом)

2. Про надання дозволу компаніям «Zout 99 B.V.» (м. Кліші, Франція) та «Nouryon Holding B.V.» (м. Амстердам, Нідерланди) на узгоджені дії у вигляді виконання положення про утримання від конкуренції, що міститься у пункті 13 Договору купівлі-продажу, що був укладений 14 лютого 2021 року між компаніями «Nouryon Holding B.V.» (м. Амстердам, Нідерланди), «Zout 99 B.V.» (м. Кліші, Франція) та «Oxylis S.A.S.» (м. Курбевуа, Франція), строком на 4 (чотири) роки.

(матеріали з обмеженим доступом)

3. Про надання дозволу компанії «Fidia Farmaceutici S.p.A.» (муніципалітет Абано-Терме, провінція Падуя, Італія) на набуття контролю над активами, які складають бізнес компанії «Sanofi» (м. Париж, Франція) з фармацевтичних активів, що стосуються п’яти молекул та супутніх товарів.

(матеріали з обмеженим доступом)

ІІ. Розгляд справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

4. Про результати розгляду справи про порушення, передбачене пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», шляхом здійснення концентрації у вигляді придбання компанією «Stadsis AB» (м. Мальме, Швеція) частки в статутному капіталі ТОВ «Книжковий ринок» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.

(матеріали з обмеженим доступом)

5. Про результати розгляду справи про порушення, передбачене пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття у власність фізичною особою – громадянином Кіпру частки у статутному капіталі ТОВ «АЯКС ДНІПРО» (м. Дніпро, Україна), що забезпечує перевищення 25 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.

(матеріали з обмеженим доступом)

6. Про результати розгляду справи про порушення, передбачене пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття у власність фізичною особою – громадянином Кіпру частки у статутному капіталі ТОВ «ПОТОКИ» (м. Дніпро, Україна), що забезпечує перевищення 25 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.

(матеріали з обмеженим доступом)

7Про результати розгляду справи про порушення Міністерством інфраструктури України та Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконурентних дій органів влади.

8Про результати розгляду справи № 130-26.13/64-17 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції Міністерством юстиції України, розпочатої у зв’язку з невиконанням останнім рекомендацій Антимонопольного комітету України від 20.09.2016 № 16-рк.

ІІІ. Розгляд різних питань.

9Про розгляд питання про стан виконання КП «ХАРКІВСЬКЕ МІСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ» Харківської міської ради зобов’язань, встановлених пунктами 3 та 4 резолютивної частини рішення Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України від 05.09.2019 № 60-р/тк у межах справи № 2/02-73-18, розпочатої Харківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України.

10Про надання Кабінету Міністрів України пропозицій щодо внесення змін до законодавства у сфері поводження з побутовими відходами, зокрема, до Порядку проведення конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів та Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів.

ІV. Розгляд рекомендацій Антимонопольного комітету України щодо здійснення заходів, спрямованих на запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

11. Про надання рекомендацій ТОВ «лайфселл» у справі № 127-26.15/65-20 з метою припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

V. Розгляд питань щодо державної допомоги.

12. Про результати розгляду справи № 500-26.15/100-20-ДД про державну допомогу Департаменту інфраструктури Харківської міської ради у формі капітальних трансфертів (поповнення статутного капіталу підприємства) на придбання тролейбусів з автономним ходом на умовах фінансового лізингу комунальному підприємству «Салтівське трамвайне депо» на періоди з 01.01.2020 по 31.12.2020 та з 01.01.2021 по 31.12.2025.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux