Проєкт порядку денного засідання АМКУ 07.12.2023 р.

Опубліковано 07 грудня 2023 року о 09:30

Початок о 15:00 годині


І. Розгляд справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

1. Про результати розгляду справи № 145-26.13/1-22 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції ТОВ «УКРСПЕЦПОСТАВКА» і ТОВ «ОФІС ІНВЕСТИЦІЙ» (з 08.12.2020 змінено назву на ТОВ «СПИРТОВИЙ ЗАВОД «ЛОПАТИН»), передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів аукціону.

2. Про результати розгляду справи № 127-26.4/64-22 про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», передбачене статтею 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді неправомірного використання без дозволу (згоди) ТОВ «Байєр» оформлення упаковки лікарського засобу «Пантенол Плюс», схожого на оформлення упаковки лікарського засобу «Бепантен® Плюс».

3. Про результати розгляду справи № 128-26.13/50-23 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації компанією «Cameco Corporation» (м. Саскатун, Канада) шляхом набуття у власність прямо та опосередковано [через компанію «Cameco U.S. Holdings, Inc.» (м. Карсон-Сіті, штат Невада, США)] часток компанії «Watt New Aggregator L.P» (Гранд Кайман, Кайманові Острови), що забезпечує перевищення 25 відсотків голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.

(матеріали з обмеженим доступом)

4. Про результати розгляду справи № 128-26.13/51-23 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації компанією «Cameco Corporation» (м. Саскатун, Канада) шляхом набуття у власність прямо та опосередковано [через компанію «Cameco U.S. Holdings, Inc.» (м. Карсон-Сіті, штат Невада, США)] акцій компанії «Watt GP Ltd.» (м. Гамільтон, Бермудські Острови), що забезпечує перевищення 25 відсотків голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.

(матеріали з обмеженим доступом)

5. Про результати розгляду справи № 128-26.13/52-23 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації компанією «Cameco Corporation» (м. Саскатун, Канада) шляхом набуття прямо та опосередковано [через компанію «Cameco U.S. Holdings, Inc.» (м. Карсон-Сіті, штат Невада, США)] контролю разом із компанією «Brookfield Corporation» (м. Торонто, Канада) над компанією «Watt GP Ltd.» (м. Гамільтон, Бермудські Острови) без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.

(матеріали з обмеженим доступом)

ІІ. Розгляд заяв та справ про надання дозволу на концентрацію, узгоджені дії суб’єктів господарювання.

6. Про результати розгляду заяви від 23.10.2023 № 15-01/475-ЕКк про надання дозволу компанії «CRH UKRAINE B.V.» (м. Роттердам, Нідерланди) на придбання часток у статутному капіталі ТОВ «Астор Інвест», що забезпечить перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.

(матеріали з обмеженим доступом)

7. Про результати розгляду заяви від 23.10.2023 № 15-01/476-УДк про надання дозволу компаніям «CRH UKRAINE B.V.» (м. Роттердам, Нідерланди) і «Northgate Foundation» (м. Дубай, Об'єднані Арабські Емірати), ТОВ «Астор Інвест», фізичним особам – громадянам Німеччини на узгоджені дії у вигляді виконання положення про утримання від конкуренції, строком на п’ять років.

(матеріали з обмеженим доступом)

ІІІ. Розгляд проєктів нормативно-правових актів.

8. Про розгляд та схвалення Звіту про результати проведених електронних консультацій проєкту розпорядження Антимонопольного комітету України «Про затвердження Змін до Положення про порядок подання та розгляду заяв про попереднє отримання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію суб’єктів господарювання».

9. Про прийняття розпорядження Антимонопольного комітету України «Про затвердження Змін до Положення про порядок подання та розгляду заяв про попереднє отримання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію суб’єктів господарювання».

10. Про розгляд та схвалення Звіту про результати проведення електронних консультацій проєкту розпорядження Антимонопольного комітету України «Про затвердження Порядку проведення перевірки суб’єктів господарювання, об’єднань, органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю Антимонопольним комітетом України, його територіальними відділеннями».

11. Про прийняття розпорядження Антимонопольного комітету України «Про затвердження Порядку проведення перевірки суб’єктів господарювання, об’єднань, органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю Антимонопольним комітетом України, його територіальними відділеннями».

ІV. Розгляд інших питань.

12. Про надання Кабінету Міністрів України пропозицій надати доручення заінтересованим центральним органам виконавчої влади вжити заходів щодо перегляду законодавчих або нормативно-правових актів, якими банки державного сектору та/або системно важливі банки наділені виключними правами на надання банківських та/або агентських послуг, з урахуванням пропозицій Антимонопольного комітету України з метою усунення негативних наслідків для конкуренції в окремих сегментах ринку банківських та агентських послуг..

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux