Профільний комітет ВРУ заслухав звіт АМКУ за 2020 рік

Опубліковано 06 жовтня 2021 року о 19:30

6 жовтня голова АМКУ Ольга Піщанська відзвітувала про результати роботи відомства у 2020 році перед Комітетом Верховної ради України з питань економічного розвитку.

На початку звіту голова Антимонопольного комітету вказала, що розмір економічного ефекту внаслідок вжиття Комітетом заходів із припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції та попередження неправомірних втрат і витрат юридичних та фізичних осіб у 2020 році склав 4,63 млрд грн, що на 8% більше, ніж у 2019 році.

Також, за її словами, Комітет минулого року активно працював над виявленням порушень під час публічних закупівель. Зокрема було виявлено змови на торгах, загальна вартість закупівель яких перевищує 7 млрд грн.

Також Ольга Піщанська звернула увагу, що завдяки запровадженню більш гнучких підходів до планування своєї роботи Комітет ефективно реагував на складні виклики.

«Такий підхід допоміг нам маневрувати й додавати нові пріоритети для реагування на поточну ситуацію у державі. Протягом року, з метою підсилення адвокатування конкуренції, у т. ч. в умовах пандемії COVID-19, Комітет надав 2 091 рекомендацію щодо заходів, спрямованих на розвиток підприємництва та конкуренції - це на 52% більше, ніж за 2019 рік», - зауважила голова Комітету. 

Також Ольга Піщанська зауважила, що важливим кроком до посилення ефективності Комітету стала здійснена минулого року оптимізація структури обласних територіальних відділень, кількість яких було зменшено до 6 міжобласних.

«Але головним нашим пріоритетом є і буде перехід від кількісних показників до якісних. Ми не будемо гнатися за більшою кількістю справ, натомість фокусували й далі будемо фокусувати увагу на порушеннях, що мають значний вплив на економіку країни та добробут суспільства. Також пріоритетним є завдання посилення позицій Комітету у судах», - заявила Ольга Піщанська.  

Після офіційної доповіді голова АМКУ додатково обговорила з народними депутатами питання щодо роботи газового ринку, сфери енергетики та налагодження співпраці з представниками середнього бізнесу.

Заслухавши звіт АМКУ за 2020 рік,  Комітет з питань економічного розвитку одноголосно прийняв рішення – рекомендувати ВРУ розглянути звіт АМКУ за 2020 рік та за результатами розгляду взяти його до відома.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux