Проект порядку денного засідання Комітету 24.12.2019

Опубліковано 23 грудня 2019 року о 17:31

о 10.00


І. Розгляд заяв та справ про надання дозволу на концентрацію, узгоджені дії суб’єктів господарювання.

1. Про попередні висновки Комітету щодо:

придбання фізичною особою – громадянином України Паливодою Костянтином Віталійовичем частки у статутному капіталі ТОВ «Фірма «ПАрМ» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства;

набуття фізичною особою – громадянином України Паливодою Костянтином Віталійовичем у власність акцій АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «АРКАДА» (м. Київ) у розмірі 0,6368 відсотка статутного капіталу товариства.

(містить конфіденційну інформацію)

2. Про надання дозволу компанії «OH Holding Limited» (м. Нікосія, Кіпр) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ «Люксоптика Холдінг» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства. 

(матеріали з обмеженим доступом)

ІІ. Розгляд справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

3. Про результати розгляду справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції фізичною особою – громадянином України Родіним Юрієм Олександровичем у вигляді здійснення концентрації шляхом придбання частки в статутному капіталі ТОВ «СИСТЕМА АПТЕК «КРОК» (м. Херсон), що забезпечило перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна, та накладення штрафу. 

(матеріали з обмеженим доступом)

4. Про результати розгляду справи № 130-26.13/130-19, за ознаками вчинення компанією «Saga Maritime Ltd» (м. Лімасол, Кіпр) порушення, передбаченого
пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді придбання частки в статутному капіталі компанії «RISOIL HOLDING B.V.» (м. Бреда, Нідерланди), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органні управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.

(містить конфіденційну інформацію)

5. Про результати розгляду справи за ознаками вчинення
ТОВ «КУА «Прогресивні інвестиційні стратегії» порушення, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття контролю над ТОВ «РЕЙЛ ТРАНЗИТ КАРГО УКРАЇНА» без попереднього отримання дозволу АМКУ.

(містить конфіденційну інформацію)

ІІІ. Розгляд питань щодо державної допомоги.

6. Про результати розгляду повідомлення про державну допомогу Закарпатської обласної ради у формі внеску в статутний капітал підприємства на поповнення обігових коштів з дозволом на використання як поточні так і капітальні видатки для покращення інфраструктури та підвищення техніко-економічних показників, що виділяється на підставі бюджетного запиту відповідно до рішення Закарпатської обласної ради № 608 від 22.12.2016 «Про Програму підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2017 – 2020 роки» Закарпатському обласному комунальному підприємству «Міжнародний аеропорт Ужгород».

7. Про результати розгляду повідомлення про державну допомогу, яка надається Черкаською міською радою фізичним і юридичним особам у формі встановлення ставки єдиного податку для платників ІІ групи, ставки орендної плати за землю, ставки туристичного збору, ставки транспортного податку та ставки збору за місця для паркування транспортних засобів.

8. Про результати розгляду повідомлення про державну допомогу, яка надається Черкаською міською радою фізичним і юридичним особам у формі встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухомемайно, відмінне від земельної ділянки.

9. Про результати розгляду повідомлення державну допомог, яка буде надана Черкаською міською радою у формі загальної ставки земельного податку та пільги зі сплати земельного податку органам державної влади та органам місцевого самоврядування, органам прокуратури й судовим органам, військовим формуванням, утвореним відповідно до законів України, Збройним силам України та Державній прикордонній службі України, що повністю утримуються коштом державного або місцевого бюджетів.

10. Про результати розгляду справи № 500-26.15/61-19-ДД про державну допомогу яка надається Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), комунальному підприємству «Київський метрополітен» у формі гарантії Київської міської ради для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченням, залученим у Європейського банку реструктуризації та розвитку, відповідно до Угоди про підготовку кредитного фінансування між Європейським банком реструктуризації і розвитку, Київською міською радою та комунальним підприємством «Київський метрополітен».

11. Про результати розгляду справи № 500-26.15/127-19-ДД про державну допомогу яка надається ЛКП «Львівелектротранс» у формі місцевої гарантії для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченням, залученим у Європейського інвестиційного банку для закупівлі автобусів.

12. Про результати розгляду справи № 500-26.15/126-19-ДД про державну допомогу яка надається ЛКП «Львівелектротранс» у формі місцевої гарантії для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченням, залученим у Європейського інвестиційного банку для закупівлі трамваїв.

ІV. Інші питання.

13. Про розгляд клопотань ПІІ «АМІК Україна» та ТОВ «Альянс Холдинг» щодо подовження терміну надання інформації про результати розгляду рекомендацій Антимонопольного комітету України від 05.12.2019 № 67-рк. 

14. Про Звіт Центру комплексних досліджень з питань антимонопольної політики про виконання Тематичного плану виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт на 2019 рік. 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux