Проект порядку денного засідання Комітету 24.09.2020

Опубліковано 23 вересня 2020 року о 15:25

10:00

І. Розгляд заяв та справ про надання дозволу на концентрацію, узгоджені дії суб’єктів господарювання.

1. Про надання дозволу ТОВ «ВАЛМІ ІНВЕСТ» (м. Київ) на придбання активів у вигляді нежитлових приміщень, що знаходяться за адресою: проспект Перемоги, 67,м. Київ.

(матеріали з обмеженим доступом)

2. Про надання дозволу компанії «INEOS Styrolution Financing Limited» (м. Гемпшир, Сполучене Королівство) на опосередковане придбання активів бізнесу з виробництва ацетилів та ароматичних сполук компанії «BP plc» (м. Лондон, Сполучене Королівство Великої Британії);

про надання дозволу компанії «INEOS» на придбання акцій компанії «BP Chemicals Investments Limited» (м. Санбері-на-Темзі, Сполучене Королівство Великої Британії), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії;

про надання дозволу компанії «INEOS» на придбання акцій компанії «BP Amoco Chemical Company» (м. Вілмінгтон, штат Делавер, США), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії;

про надання дозволу компанії «INEOS» на придбання акцій компанії «BP Petronas Acetyls Sdn. Bhd.» (м. Петалінг-Джая, Малайзія), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії;

про надання дозволу компанії «INEOS» на придбання акцій компанії «Formosa BP Chemical Corporation» (с. Майліао, Тайвань), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

(матеріали з обмеженим доступом)

3. Про надання дозволу компаніям «INEOS Styrolution Financing Limited» (м. Гемпшир, Сполучене Королівство) та «BP plc» (м. Лондон, Сполучене Королівство Великої Британії) на узгоджені дії у вигляді виконання положення про утримання від конкуренції, передбаченого пунктом 16.2 Угоди про продаж та купівлю.

(матеріали з обмеженим доступом)

4. Про надання дозволу компанії «Archer-Daniels-Midland Company» (м. Чикаго, США) та компанії «Marfrig Global Foods S.A.» (м. Сан-Паулу, Бразилія) [опосередковано через свою дочірню компанію «NBM US Holdings, Inc.» (м. Вілмінгтон, штат Делавер, США)] на створення компанії «PlantPlus Food LLC»;

про надання дозволу компанії «Archer-Daniels-Midland Company» (м. Чикаго, США) на придбання частки в статутному капіталі компанії «PlantPlus Food LLC», що забезпечить досягнення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

(матеріали з обмеженим доступом)

5. Про надання дозволу компаніям «Archer-Daniels-Midland Company» (м. Чикаго, США), «Marfrig Global Foods S.A.» (м. Сан-Паулу, Бразилія) і «NBM US Holdings, Inc.» (м. Вілмінгтон, штат Делавер, США) на узгоджені дії у вигляді реалізації положень про утримання від конкуренції в обсязі, що передбачений пунктом 8.2 Договору про створення компанії з обмеженою відповідальністю, укладеного 26 травня 2020 року, строком на п’ять років.

(матеріали з обмеженим доступом)

6. Про надання попередніх висновків Антимонопольного комітету України щодо необхідності чи відсутності необхідності одержання дозволу на укладення приватним акціонерним товариством «Миронівський хлібопродукт» (м. Миронівка, Київська обл.) і Контрагентом договору менчайзингу.

(матеріали з обмеженим доступом)

ІІ. Розгляд справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

7. Про результати розгляду справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції ТОВ «НАФТОХІМІЧНА КОМПАНІЯ «МАТРАПАК Україна» (м. Київ) у вигляді здійснення концентрації шляхом придбання частки в статутному капіталі ТОВ «ОСТ-ЕНЕРГО» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна, накладення штрафу та надання дозволу.

(матеріали з обмеженим доступом)

8. Про результати розгляду справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції компанією «MATRAPAC GmbН» (м. Зенден, Німеччина) у вигляді здійснення концентрації шляхом придбання частки в статутному капіталі ТОВ «СОЛАРГІФТ ХІМІКАЛ», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства,  без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна, накладення штрафу та надання дозволу.

(матеріали з обмеженим доступом)

9. Про результати розгляду справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття
ТОВ «Міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ» (м. Дніпро) контролю над ТОВ «Авіаційна компанія «Роза вітрів» (м. Дніпро), через призначення фізичної особи – громадянина України на посаду заступника генерального директора – фінансового директора за сумісництвом ТОВ «АК «Роза вітрів», який вже обіймав посаду виконуючого обов’язки генерального директора ТОВ «МА «Дніпропетровськ», без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна та накладення штрафу.

(матеріали з обмеженим доступом)

10. Про результати розгляду справи про порушення ТОВ «ФК «ФІНГРУП ФАКТОР», ТОВ «ФК «ТОЛКФІН» і ТОВ «СОЛТЕКС КАПІТАЛ» законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результату аукціону, проведеного публічним акціонерним товариством «КБ «НАДРА» за допомогою веб-порталу «PROZORRO.SALE». 

(матеріали з обмеженим доступом)

ІІІ. Розгляд рекомендацій Антимонопольного комітету України щодо здійснення заходів, спрямованих на запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. 

11. Про надання державному підприємству «Адміністрація морських портів України» обов’язкових для розгляду рекомендацій стосовно припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, усунення причин виникнення цих порушень і умов, що їм сприяють.

ІV. Розгляд питань щодо державної допомоги. 

12. Про результати розгляду повідомлення про державну допомогу КП «КК з обслуговування житлового фонду Дарницького району м. Києва» на забезпечення належного утримання внутрішньоквартальних проїздів, утримання в належному санітарному стані прибудинкових територій.

13. Про результати розгляду повідомлення про державну допомогу КП «Спецкомбінат похоронно-ритуального обслуговування» Полтавської міської ради» на утримання і поточний ремонт кладовищ, перевезення та поховання померлих невідомих, безрідних громадян.

14. Про результати розгляду справи про державну допомогу Управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради щодо виділення коштів КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» на придбання рухомого складу та обладнання для здійснення ремонтних робіт, виплату заробітної плати та сплату податків і зборів на заробітну плату, будівництва та утримання інфраструктури електротранспорту.

15. Про результати розгляду листа Департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради щодо повернення незаконної державної допомоги, визнаної недопустимою для конкуренції рішенням Комітету від 20.11.2018 № 652-р.

16. Про схвалення проєкту нової редакції Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

V. Розгляд різних питань.

17. Про стан виконання рекомендацій Комітету від 02.07.2020 № 29-рк, наданих Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетик та комунальних послуг на підставі статті 46 Закону України «Про захист економічної конкуренції» з метою усунення причин виникнення порушень законодавства про захист економічної конкуренції та умов, що їм сприяють.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux