Проект порядку денного засідання Комітету 19.12.2019

Опубліковано 18 грудня 2019 року о 17:39

І. Розгляд заяв та справ про надання дозволу на концентрацію, узгоджені дії суб’єктів господарювання.

1. Про надання дозволу компанії «Techinservice Limited» (м. Уельс, Велика Британія) на придбання акцій компанії «Karpaty Chemical B.V.» (м. Гелдермалсен, Нідерланди), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії. 

(матеріали з обмеженим доступом)

2. Про надання дозволу компанії «Dragon Capital Investments Limited» (м. Нікосія, Кіпр) на опосередковане придбання активів у вигляді комплексу нежитлових (офісних) приміщень, які належать акціонерному товариству «Альфа-Банк» (м. Київ, Україна). 

(матеріали з обмеженим доступом)

3. Про надання дозволу ТОВ «Системойлінженерінг» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «Астроінвест-Україна» (м. Зіньків, Полтавської області), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства. 

(матеріали з обмеженим доступом)

ІІ. Розгляд справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

4. Про результати розгляду справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції фізичною особою – громадянином України Родіним Юрієм Олександровичем у вигляді здійснення концентрації шляхом придбання частки в статутному капіталі ТОВ «СИСТЕМА АПТЕК «КРОК» (м. Херсон), що забезпечило перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна, та накладення штрафу. 

(матеріали з обмеженим доступом)

5. Про результати розгляду справи про порушення ТОВ «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна» та ТОВ «ФРА-М» законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються встановлення цін на лікарські засоби групи GSK, що реалізуються через процедури державних закупівель.

(містить конфіденційну інформацію)

6. Про результати розгляду справи про порушення ТОВ «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна» та ТОВ «БаДМ», ТОВ «Вента. ЛТД», спільним українсько-естонським підприємством у формі ТОВ «Оптіма-Фарм, ЛТД» та ПрАТ «Альба Україна» законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються встановлення цін на лікарські засоби групи GSK, що реалізуються через процедури державних / публічних закупівель.

(містить конфіденційну інформацію)

7. Про результати розгляду справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Ріст» і
ПАТ «Юнікон» законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю запасних частин до пасажирських вагонів, та накладення штрафів.

8. Про результати розгляду справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції ТОВ «Торговий дім «БМЗ» та ТОВ «Науково-виробниче підприємство «ПРОМТЕХЦЕНТР», передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів) та накладення штрафу.

ІІІ. Про надання рекомендацій Комітету щодо запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

9. Про надання рекомендацій ТОВ «Еко-сфера» (м. Калинівка, Вінницька обл.) за результатами дослідження щодо наявності/відсутності в діях суб’єктів господарювання, зокрема, виробників соків ознак порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. 

10 Про надання рекомендацій ТОВ «Сандора» (с. Миколаївське, Миколаївська обл.) за результатами дослідження щодо наявності/відсутності в діях суб’єктів господарювання, зокрема, виробників соків ознак порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. 

11. Про надання рекомендацій іноземному підприємству «Кока-кола беверіджиз Україна лімітед» (смт Велика Димерка, Київська обл.) за результатами дослідження щодо наявності/відсутності в діях суб’єктів господарювання, зокрема, виробників соків ознак порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. 

12. Про надання рекомендацій ТОВ «Перлина запоріжжя» (м. Токмак, Запорізька обл.) за результатами дослідження щодо наявності/відсутності в діях суб’єктів господарювання, зокрема, виробників соків ознак порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. 

13. Про надання рекомендацій ПрАТ «Ерлан» (м. Підгородне, Дніпропетровська обл.) за результатами дослідження щодо наявності/відсутності в діях суб’єктів господарювання, зокрема, виробників соків ознак порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

14. Про надання рекомендацій ТОВ «Галіція-трейд» (м. Городок, Львівська обл.) за результатами дослідження щодо наявності/відсутності в діях суб’єктів господарювання, зокрема, виробників соків ознак порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

15. Про надання рекомендацій у справі № 127-26.4/110-19 про порушення
ПрАТ «Одесавинпром» (м. Одеса) законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

16. Про надання рекомендацій у справі № 127-26.4/119-19 про порушення акціонерним товариством «Коблево» (Миколаївська обл., с. Коблево) законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

17. Про надання рекомендацій у справі № 127-26.4/135-18 про порушення
ТОВ «Спільне Підприємство «АКВАВІНТЕКС» (смт Великодолинське, Одеська обл.) законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

18. Про надання рекомендацій ТОВ «ЛАЙФСЕЛЛ» у дослідженні щодо наявності в діях операторів мобільного зв’язку ознак порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції під час рекламування власних телекомунікаційних послуг із застосуванням стандартів 4G, 4G®5G, 4,5Gщодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. 

ІV. Розгляд висновків Комітету у формі рекомендаційних роз’яснень щодо відповідності дій суб’єктів господарювання положенням законодавства про захист економічної конкуренції.

19. Про надання ТОВ «Слобожанський миловар» висновку у формі рекомендаційних роз’яснень стосовно відповідності дій заявника положенням
статті 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», а саме: поширення інформації у маркуванні продукції миючий засіб для посуду під торгівельною маркою «Друг» з назвою «Лимон».

20. Про надання рекомендаційних роз’яснень щодо відповідності дій
ТОВ «Ласунка» (м. Дніпро) у вигляді виробництва/реалізації морозива пломбір у стакані об’ємом 500 грам торгівельної марки «Малюк-АМ», положенням статті 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

V. Розгляд питань щодо державної допомоги.

21. Про результати розгляду повідомлення про державну допомог, яка буде надана Черкаською міською радою у формі загальної ставки земельного податку та пільги зі сплати земельного податку органам державної влади та органам місцевого самоврядування, органам прокуратури й судовим органам, військовим формуванням, утвореним відповідно до законів України, Збройним силам України та Державній прикордонній службі України, що повністю утримуються коштом державного або місцевого бюджетів.

22. Про результати розгляду справи № 500-26.15/57-19-ДД про державну допомогу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України державному підприємству «Луцький ремонтний завод «Мотор» щодо фіскальних заходів для розвитку авіаційної галузі.

23. Про результати розгляду справи № 500-26.15/58-19-ДД про державну допомогу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України публічному акціонерному товариству «МОТОР СІЧ» щодо фіскальних заходів для розвитку авіаційної галузі.

24. Про результати розгляду справи № 500-26.15/54-19-ДД про державну допомогу щодо надання Міністерством інфраструктури України державної гарантії для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченням, яке буде залучене державним підприємством «Адміністрація морських портів України» для здійснення комплексу заходів із реконструкції гідротехнічних споруд причалів №№ 14 – 17 Чорноморської філії державного підприємства  «Адміністрація морських портів України».

VІ. Інші питання.

25. Про визнання рішення Комітету від 25 липня 2019 року № 525-р таким, що виконане Київською міською державною адміністрацією.

26. Про визнання обов’язкових для розгляду рекомендацій Комітету від 11 липня 2019 року № 51-рк такими, що виконані Державною службою України з питань безпечності харчо вих продуктів та захисту споживачів.

27. Про результати виконання суб’єктами господарювання рекомендацій про припинення дій, що містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. 

28. Про виконання рекомендацій ТОВ «лайфселл» від 4 липня 2019 року № 49-рк про припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції. 

29. Про виконання рекомендацій ПрАТ «Київстар» від 4 липня 2019 року № 47-рк про припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції. 

30. Про виконання рекомендацій ПрАТ «ВФ Україна» від 4 липня 2019 року:

№ 48-рк про припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції; 

№ 50-рк вжиття заходів, спрямованих на недопущення вчинення порушень законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. 

31. Про Звіт Центру комплексних досліджень з питань антимонопольної політики про виконання Тематичного плану виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт на 2019 рік. 

32. Про проект Тематичного плану виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт на 2020 рік для виконання Центром комплексних досліджень з питань антимонопольної політики та про внесення змін до Перспективного плану щодо тематики 04-20.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux