Проект порядку денного засідання Комітету 09.04.2020

Опубліковано 08 квітня 2020 року о 16:10

о 10.00 годині

І. Розгляд заяв та справ про надання дозволу на концентрацію, узгоджені дії суб’єктів господарювання.

СПРОЩЕНА ПРОЦЕДУРА РОЗГЛЯДУ

1. Про надання дозволу компанії «Elementum Energy Limited» (м. Лондон, Англія) на набуття одноосібного контролю над компанією «Reteria Investments Limited» (м. Нікосія, Кіпр).

(матеріали з обмеженим доступом)

2. Про надання дозволу компанії «Advent International Corporation» (м. Вілмінгтон, штат Делавер, США) на опосередковане набуття [через фонди, якими керують її афілійовані особи] разом з компанією «Cinven Capital Management (VII) General Partner Limited» (м. Сент-Пітер-Порт, о. Гернсі) [через фонди, якими вона керує] спільного контролю над компанією «thyssenkrupp Elevator AG» (м. Ессен, Німеччина).

Про надання дозволу компанії «Cinven Capital Management (VII) General Partner Limited» (м. Сент-Пітер-Порт, о. Гернсі) на опосередковане набуття [через фонди, якими вона керує] разом з компанією «Advent International Corporation» (м. Вілмінгтон, штат Делавер, США) [через фонди, якими керують її афілійовані особи] спільного контролю над компанією «thyssenkrupp Elevator AG» (м. Ессен, Німеччина). 

(матеріали з обмеженим доступом)

ЗАГАЛЬНА ПРОЦЕДУРА РОЗГЛЯДУ

3. Про надання дозволу компаніям «Advent International Corporation» (м. Вілмінгтон, штат Делавер), «Cinven Capital Management (VII) General Partner Limited» (м. Сент-Пітер-Порт, о. Гернсі) та «thyssenkrupp AG» (м. Ессен, Німеччина) на узгоджені дії у вигляді виконання положення про утримання від конкуренції, викладеного в пункті 18.8 до Договору купівлі-продажу акцій, укладеного між компаніями «Thyssenkrupp Nederland Holding B.V.» (м. Рурмонд, Нідерланди),
«Scur-Alpha 1154 GMBH» (м. Мюнхен, Німеччина), від 26/27 лютого 2020 року, строком на три роки.

(матеріали з обмеженим доступом)

4. Про надання дозволів ТОВ «МОЛОЧНИЙ СВІТ-ХОЛДИНГ» (м. Ічня, Ічнянський р-н, Чернігівська обл.) на придбання частки у статутному капіталі:

сільськогосподарського ТОВ «Крупичпільське» (м. Ічня, Ічнянський р-н, Чернігівська обл.), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства;

ТОВ Агрофірма «Надія» (м. Ічня, Ічнянський р-н, Чернігівська обл.), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства;

приватно-орендного сільськогосподарського підприємства «Хлібороб» (м. Ічня, Ічнянський р-н, Чернігівська обл.), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства;

приватно-орендного сільськогосподарського підприємства «Ічнянське» (м. Ічня, Ічнянський р-н, Чернігівська обл.), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства;

ТОВ «Берегиня» (м. Ічня, Ічнянський р-н, Чернігівська обл.), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства;

ТОВ «Комбікормник» (м. Ічня, Ічнянський р-н, Чернігівська обл.), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.

Про надання дозволу компанії «Samoran Investments Limited» (м. Тортола, Британські Віргінські Острови) на придбання акцій компанії «Rostok Agroinvest Limited» (м. Лімасол, Кіпр), що забезпечує досягнення 49,9999 відсотка голосів у вищому органі управління компанії.

Про надання дозволу фізичній особі – громадянину України  на придбання [опосередковано через компанію «GA INVESTMENTS LIMITED» (м. Беліз, Беліз)] акцій компанії «Rostok Agroinvest Limited» (м. Лімасол, Кіпр), що забезпечує досягнення 49,9999 відсотка голосів у вищому органі управління компанії.

(матеріали з обмеженим доступом)

5. Про надання попередніх висновків щодо необхідності чи відсутності необхідності одержання дозволу на узгоджені дії (чи зміни в узгоджених діях) у вигляді:

вступу до складу учасників корпорації «Граніт» (м. Київ)  товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна-комерційна фірма «Граніт» та товариства з обмеженою відповідальністю «Проектне бюро «Апія дизайн»;

зміни видів діяльності Корпорації «Граніт» (м. Київ).

(матеріали з обмеженим доступом)

6. Про результати розгляду справи про узгоджені дії у вигляді виконання умов договору про спільну діяльність, укладеного між ТОВ «Новус Україна» (м. Київ),  «Вересень Плюс» (м. Кропивницький, Кіровоградська обл.), «Делікат Ритейл» (м. Черкаси), яким регулюється функціонування торговельно-закупівельного союзу.

(матеріали з обмеженим доступом)

7. Про надання дозволу ТОВ «ЛОГІСТОР-УКРАЇНА» (м. Київ, Україна) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «ІНВЕСТ АГРО КАПІТАЛ» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.

(матеріали з обмеженим доступом)

8. Про надання дозволу компанії «London Stock Exchange Group plc» (м. Лондон, Великобританія) на придбання (прямо та опосередковано) акцій компанії «Refinitiv Parent Limited» (Гранд Кайман, Кайманові Острови), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії. 

про надання дозволу компанії «Refinitiv Holdings Limited» (м. Лондон, Великобританія) на придбання (прямо та опосередковано) акцій компанії «London Stock Exchange Group plc» (м. Лондон, Великобританія), що забезпечує перевищення 25 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

(матеріали з обмеженим доступом)

9. Про надання дозволу компанії «Refinitiv Holdings Limited» (м. Лондон, Великобританія) та компанії «London Stock Exchange Group plc» (м. Лондон, Великобританія) на узгоджені дії у вигляді реалізації Положень про утримання від конкуренції та заборону переманювання працівників зміненого та переглянутого договору купівлі-продажу цінних паперів від 1 серпня 2019 року, укладеного між, поміж інших, компаніями «London Stock Exchange Group plc» та «Refinitiv Holdings Limited», строком на 4 роки.

(матеріали з обмеженим доступом)

10. Про надання дозволу фізичній особі – громадянину України  на придбання акцій акціонерного товариства «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.

(матеріали з обмеженим доступом)

11. Про надання дозволу компанії «ERC Holding GmbH» (м. Відень, Австрія) на набуття опосередкованого контролю над приватним акціонерним товариством «Євротермінал» (м. Київ, Україна).

(матеріали з обмеженим доступом)

12. Про надання дозволу компанії, що буде опосередковано створена компанією «STG Partners, LLC» (м. Пало-Альто, штат Каліфорнія, США) відповідно до законодавства штату Делавер, США, на опосередковане придбання акцій:

компанії «RSA Security LLC» (м. Бедфорд, штат Массачусетс, США), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Канади, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Австрії, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Єгипту, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Франції, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Німеччини, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Ірландії, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Ізраїлю, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Італії, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Нідерландів, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Сполученого Королівства, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Австралії, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Індії, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Японії, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

компанії, що буде створена компанією «Dell Technologies Inc.» (м. Раунд Рок, штат Техас, США) відповідно до законодавства Сінгапуру, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компані.

(матеріали з обмеженим доступом)

ІІ. Розгляд рекомендацій Антимонопольного комітету України щодо здійснення заходів, спрямованих на запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. 

13. Про надання рекомендацій Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з метою формування конкурентного середовища на ринку торгівлі високооктановими бензинами, дизельним паливом, мазутом та скрапленим газом під час проведення публічних закупівель вжити заходів щодо вдосконалення порядку визначення в тендерній документації вимог до учасників процедур закупівель за кодом класифікації ДК 021:2015 - 09130000-9 – Нафта і дистиляти (зокрема, але не виключно, шляхом розробки методичних рекомендацій / методологічних роз’яснень та/або внесення змін до Примірної тендерної документації).

14. Про надання рекомендацій Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за результатами здійснення контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, що містять ознаки порушення, передбаченого частиною першою статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді бездіяльності органу влади, яка може призвести до спотворення конкуренції.

15. Про надання рекомендацій ПП «МЦ «АЛЬТЕРНАТИВА» за результатами здійснення контролю за дотриманням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у сфері реклами лікарських засобів.

16. Про надання рекомендацій науково-виробничому товариству з обмеженою відповідальністю «Екомед» за результатами здійснення контролю за дотриманням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у сфері реклами лікарських засобів.

ІІІ. Розгляд висновків Комітету у формі рекомендаційних роз’яснень щодо відповідності дій суб’єктів господарювання положенням законодавства про захист економічної конкуренції.

17. Про надання рекомендаційних роз’яснень щодо відповідності дій ТОВ «Бовіос Фарм», з оформлення упаковки дієтичної добавки «ОЛІСІД», положенням статті 15Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

ІV. Розгляд питань щодо державної допомоги. 

18. Про результати розгляду листа Управління транспортних мереж та зв’язку Виконавчого комітету Тернопільської міської ради щодо часткового виконання рішення Комітету від 16.07.2019 № 499-р та відстрочення строку виконання пункту 2 (підпунктів 1 та 2) резолютивної частини зазначеного рішення.

19. Про результати розгляду справи про державну допомогу, яка буде надана Сумською міською радою суб’єктам господарювання – керуючій компанії, що буде обрана за результатами проведення конкурсу та учасникам індустріального парку «Суми».

20. Про розгляд справи  про державну допомогу Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради комунальному підприємству «Рівненське шляхово-експлуатаційне управління автомобільних доріг» з метою виконання заходів з благоустрою щодо санітарного утримання вулиць та доріг міста.

21. Про результати розгляду справи  про державну допомогу, яка надається Управлінням культури Чернівецької міської ради комунальному підприємству «Парк Жовтневий» у формі субсидій та поточних трансфертів. 

22. Про результати розгляду справи  про державну допомогу, яка надається Управлінням культури Чернівецької міської ради комунальному підприємству «Центральний парк культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка» у формі субсидій та поточних трансфертів.

23. Про результати розгляду справи  про державну допомогу Департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у формі гарантій для забезпечення виконання комунальним підприємством «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» зобов`язань за кредитним договором з Європейським банком реконструкції і розвитку з метою реалізації проекту «Модернізація системи централізованого теплопостачання міста Києва». 

24. Про результати розгляду повідомлення про державну допомогу Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради львівському комунальному підприємству «Лев» з метою зменшення кількості безпритульних тварин у м. Львові.

25. Про виконання Уманською міською радою зобов’язання викладені у пункті 2 резулятивної частини рішення Антимонопольного комітету України від 27.11.2019 № 772-р.

V. Інші питання. 

26. Про виконання акціонерним товариством «Українська залізниця» рекомендацій Комітету від 28.11.2019 № 63-рк про припинення дій, які можуть призвести до порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

27. Про виконання акціонерним товариством «Українська залізниця» рекомендацій Комітету від 26.03.2020 № 9-рк щодо запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

28. Про схвалення проекту Протоколу про співпрацю між Антимонопольним комітетом України та Кімонікс Інтернешнл Інк./Програма USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» та уповноваження Терентьєва Юрія Олександровича – Голови Антимонопольного комітету України на підписання цього Протоколу.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux