Опитування: порядок проходження теоретичного і практичного навчання, присвоєння кваліфікаційної категорії та отримання посвідчення морського лоцмана

Опубліковано 23 грудня 2016 року о 11:06

Антимонопольний комітет проводить опитування: «Порядок проходження теоретичного і практичного навчання, присвоєння кваліфікаційної категорії та отримання посвідчення морського лоцмана».

Збір інформації проводиться в рамках дослідження (за ініціативою Комітету) відповідності вимогам законодавства про захист економічної  конкуренції порядку проходження теоретичного і практичного навчання, присвоєння кваліфікаційної категорії та отримання посвідчення морського лоцмана.

За результатами дослідження та за необхідності Комітет підготує рекомендації щодо здійснення заходів, спрямованих на розвиток конкуренції в частині професійної підготовки морських лоцманів та подальшої їх професійної діяльності.

Інформацію, яка може бути використана під час дослідження, направляйте до 06 лютого 2017 року на електронну адресу: vap@amcu.gov.ua.

Вся інформація буде опрацьована, перевірена та за доцільності врахована при визначенні заходів, необхідних до вжиття за результатами дослідження.

Нагадаємо, що наказ Міністерства інфраструктури України (далі - Мінінфраструктури) від 08.05.2016 № 292 «Про затвердження Положення про морських лоцманів», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 10.06.2013 за № 920/23452 (даліПоложення про морських лоцманів), встановлює вимоги до морських лоцманів, їх підготовку та отримання кваліфікації.

Відповідно до пункту 7.2 Положення про морських лоцманів оцінку кваліфікації, підготовки кандидатів у лоцмани, лоцманів, перепідготовка лоцманів, присвоєння кваліфікаційних категорій здійснюють кваліфікаційні комісії (далікваліфікаційні комісії), що створюються Мінінфраструктури.

Згідно з пунктом 7.15 Положення про морських лоцманів Державна служба України з безпеки на транспорті на підставі протоколу кваліфікаційної комісії приймає рішення щодо видачі посвідчення морського лоцмана.

Пункт 7.20 Положення про морських лоцманів зазначає, що у випадку звільнення лоцмана з підстав та в порядку, передбачених Кодексом законів України про працю, посвідчення морського лоцмана підлягає повернення лоцманському підприємству та є анульованим з дня такого звільнення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux