Марія Ніжнік взяла участь у виїзному засіданні Ради ОРЕ

Опубліковано 21 травня 2018 року о 18:58

Перший заступник Голови Комітетудержавний уповноважений Марія Ніжнік та директор Департаменту досліджень і розслідувань ринків ПЕК та ЖКГ Тетяна Кулішова 17 – 19 травня взяли участь у виїзному засіданні Ради Оптового ринку електричної енергії України у м. Івано-Франківськ.

У ході засідання розглядались питання, пов’язані з поточною діяльністю суб’єктів енергетичного ринку, а також результати роботи Робочих груп  Ради ОРЕ з питань впровадження нової моделі ринку та з питань розвитку конкуренції на ринку електричної енергії України. Учасники засідання відзначили необхідність системного і виваженого напрацювання пропозицій до нормативної  бази з метою забезпечення функціонування нової моделі ринку електричної енергії на конкурентних засадах як це передбачено Описание: Описание: D:\NEW_PortalManager-AMKUMOD\1.0.6.1.0.2.0\Temp\TempHtml.files\PM536image001.jpgЗаконом України «Про ринок електричної енергії».  

Під час виїзного засідання Марія Ніжнік проінформувала учасників про прийняте Комітетом рішення щодо заборони узгоджених дій у вигляді внесення змін до Додатка 2 до Договору між членами Оптового ринку електричної енергії України у частині вибору складу обладнання з урахуванням необхідності забезпечення незнижуваних запасів вугілля на складах електростанцій, розрахунку цін за робочу потужність та платежів за електричну енергію виробникам, які працюють за ціновими заявками.   

Нагадаємо: 03 травня 2018 року на засіданні Антимонопольного комітету України було прийнято рішення ЗАБОРОНИТИ узгоджені дії у вигляді внесення змін до Додатка 2 до Договору між членами Оптового ринку електричної енергії України.

Зазначеними узгодженими діями передбачалось, зокрема:

·      Пріоритетне включення до графіку навантаження енергоблоків, що використовують вугілля марок Г та Д (навіть у разі, якщо цінова пропозиція енергоблоків з використанням вугілля марок А та П є нижчою);

·      Відміна мінімально допустимого складу обладнання в міжопалювальний період;

·       Включення в роботу генеруючого обладнання, яка працює на вугіллі марок А та П виключно у випадку, якщо  вибраного складу обладнання працюючого на вугіллі Г та Д недостатньо для забезпечення необхідного покриття.

Підсумовуючи, Марія Ніжнік відзначила, що електроенергетика – одна з базових галузей економіки України і дуже важливо, щоб рішення, що приймаються Радою ОРЕ, носили проконкурентний характер, і відповідно сприяли зростанню економіки України в цілому.

Описание: D:\NEW_PortalManager-AMKUMOD\1.0.6.1.0.2.0\Temp\TempHtml.files\PM256image002.jpgПо завершенню засідання Ради ОРЕ представники Антимонопольного комітету України взяли участь у традиційному благодійному заході, організованому ПАТ «Прикарпаттяобленерго», з висадження березового гаю.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux