Лист про надання інформації громадянці Давиденко В.М.

Опубліковано 18 листопада 2020 року о 11:03

Розглянувши заяву фізичної особи – громадянки України Давиденко В.М. від 09.09.2020 № б/н (зареєстрована в Комітеті 14.09.2020 за № 8-01/29-пр) щодо перегляду Рішення Комітету від 02.07.2020 № 416-р в порядку та на підставах, передбачених абзацом другим частини другої статті 58 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (далі – Заява про перегляд), повідомляємо наступне.

Відповідно до статті 58 Закону України «Про захист економічної конкуренції» органи Антимонопольного комітету України з власної ініціативи чи за заявами осіб можуть переглянути рішення, прийняті ними у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та у заявах, справах про узгоджені дії, концентрацію, у разі, зокрема:  якщо рішення було прийнято на підставі недостовірної інформації, що призвело до прийняття незаконного або необґрунтованого рішення.

Відповідно до пункту 47 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, затвердженими розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 року № 5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 6 травня 1994 року за № 90/299 (у редакції розпорядження Антимонопольного комітету України від 29 червня 1998 року № 169-р) (із змінами) (далі – Правила), заява  про перегляд подається в письмовій формі й повинна містити вимоги заявника, у тому числі очікувані ним рішення за результатами перегляду, які передбачені частиною третьою статті 58 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (далі – Закон), а також зазначення підстав для перегляду рішення, передбачених частиною першою статті 58 Закону, та доказів на їх підтвердження.

Відповідно до пункту 48 Правил, протягом десяти робочих днів з дня реєстрації в Комітеті, відповідному територіальному відділенні Комітету заяви про перегляд державний уповноважений, голова територіального відділення Комітету перевіряють її на відповідність вимогам, установленим у пункті 47 цих Правил.

У разі коли заяву про перегляд подано без додержання вимог, установлених в пункті 47 цих Правил, державний уповноважений, голова територіального відділення Комітету залишають її без руху, про що письмово повідомляють заявника і надають йому строк для усунення недоліків.

Якщо заявник в установлений строк не усунув недоліки поданої ним заяви про перегляд, державний уповноважений або голова територіального відділення Комітету залишають заяву без розгляду, про що письмово повідомляють заявника.

Як зазначено в Заяві про перегляд, підставою для перегляду Рішення Комітету від 02.07.2020 № 416-р є подання недостовірної інформації, в частині дійсних відносин контролю товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «АГРОДІМ» (далі – ТОВ «СП «АГРОДІМ» або товариство) (село Городище, Бахмацький р-н, Чернігівська обл.) на момент прийняття Рішення Комітету від 02.07.2020 № 416-р. І це на думку фізичної особи – громадянки України Давиденко В.М., призвело до прийняття необґрунтованого Рішення  Комітету.

Разом з цим, до Заяви про перегляд не надані документи, які б підтверджували, що у заяві від 03 червня 2020 року б/н (зареєстрованої в Комітеті від 04.06.2020 № 8-01/191-ЕКк) про надання дозволу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ «ПРОГРЕСИВНІ ІНВЕСТИЦІЙНІ СТРАТЕГІЇ» (м. Київ),  яке діє від свого імені в інтересах та за рахунок ПАЙОВОГО ЗАКРИТОГО НЕДИВЕРСИФІКОВАНОГО ВЕНЧУРНОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО ФОНДУ «ДЕВЕЛОПМЕНТ АГРО» на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «СП «АГРОДІМ», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства (далі – заява про надання дозволу на концентрацію), надана недостовірна інформація, а саме: наявність контролю з боку фізичної особи – громадянки України Давиденко В.М. над ТОВ «СП «АГРОДІМ» станом на момент прийняття Рішення Комітетом від 02.07.2020 № 416-р, а також станом на момент розгляду Заяви про перегляд, зокрема, відсутні:

  • копії Актів приймання-передачі частки у статутному капіталі товариства. Оскільки, відповідно до пунктів 2.2 та 2.4 Договорів від 07.05.2019, сторони погодили, що право власності у покупця на частку виникає з моменту підписання сторонами акта приймання-передачі частки у статутному капіталі товариств, справжність підписів на якому засвідчується нотаріально;
  • копії установчих документів ТОВ «СП «АГРОДІМ» (зі всіма змінами).
  • копія витягу з єдиного державного реєстру юридичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на момент подачі заяви про надання дозволу на концентрацію;
  • копії інших документів, що можуть підтвердити наявність контролю з боку фізичної особи – громадянки України Давиденко В.М. над ТОВ «СП «АГРОДІМ» станом на момент подачі заяви про надання дозволу на концентрацію.

Отже, за результатами розгляду Заяви про перегляд та матеріалів, доданих до неї, встановлено невідповідність поданої заяви вимогам пункту 47 Правил, оскільки зазначена заява не містить достатніх доказів для підтвердження існування підстав для перегляду Рішення Комітету відповідно до статті 58 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Враховуючи викладене, керуючись пунктом 48 Правил, заяву фізичної особи – громадянки України Давиденко В.М. від 09.09.2020 № б/н (зареєстрована в Комітеті 14.09.2020 за № 8-01/29-пр) залишено без руху.

Пропонуємо Вам у 10-денний строк з дня отримання цього листа усунути недоліки поданої заяви шляхом її приведення у відповідність до вимог, встановлених у пункті 47 Правил.

Звертаємо увагу, що у разі неусунення недоліків поданої заяви про перегляд у вказаний строк, Ваша заява від 09.09.2020 № б/н (зареєстрована в Комітеті 14.09.2020 за № 8-01/29-пр)  буде залишена без розгляду.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux