«Крок до європейської інтеграції»: спеціалісти АМКУ пройшли тижневе навчання у Польщі

Опубліковано 25 жовтня 2022 року о 08:27

Особливості дослідження цифрових ринків, застосування інструменту ліненсі та гарантії конфіденційності для заявника в рамках його застосування, захист електронних документів під час перевірок, антиконкурентні угоди в аграрному секторі.

З цими та іншими аспектами роботи європейських колег ознайомилися працівники Антимонопольного комітету України під час тижневого семінару у Варшаві «Захист конкуренції – найкращі практики та інструменти на основі досвіду Управління конкуренції та захисту прав споживачів Польщі та партнерів».


Окрім українських слухачів у семінарі також взяли участь колеги з Молдови та Грузії. В останній навчальний день учасників до заходу долучилася голова АМКУ Ольга Піщанська. Вона подякувала польській стороні за надану українським експертам можливість посилити свої знання у зазначених сферах. 

«Цей тренінг – важливий крок нашої подальшої європейської інтеграції у частині впровадження європейських підходів у антимонопольних розслідуваннях. Наразі наша країна активно працює над реформою конкурентного законодавства, наслідком якої має стати повна відповідність нашого законодавства вимогам ЄС. Ми вдячні, що колеги навіть у цей непростий час не припиняють підтримувати нас. Рада бачити тут і колег з Молдови та Грузії. Наші країни разом стали на європейський шлях і вірю, що ми всі обов’язково досягнемо успіху», – зазначила Голова АМКУ.

Семінар відбувся в рамках проекту «Академія державного управління Східного партнерства», який функціонує більше 10 років. Проект організовано Міністерством закордонних справ Польщі у співпраці з Національною школою державного управління імені Леха Качинського та профінансовано польськими фондами співробітництва в галузі розвитку.

Нагадаємо, на початку жовтня відбулася робоча зустріч голови Антимонопольного комітету України Ольги Піщанської з президентом Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі Томашем Хростним. Колеги обговорили регіональне співробітництво з конкурентними відомствами Східної Європи та домовилися розробляти нові шляхи з поглиблення цієї співпраці.




Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux