Керівництво АМКУ провело робочі зустрічі з експертами США

Опубліковано 03 квітня 2017 року о 18:18

Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв та перший заступник Голови Комітету Марія Ніжнік провели робочі зустрічі із керівництвом Департаменту юстиції США та Федеральної торгової комісії США з метою пошуку шляхів підвищення ефективності правозастосовчої діяльності Комітету та подальшого розвитку економічної конкуренції на основі найкращих міжнародних практик.

Робочі зустрічі відбулись у рамках 65-го Щорічного заходу «Spring Meeting»

28 - 31 березня 2017 року у м. Вашингтон (США).

У ході зустрічі Юрій Терентьєв та Марія Ніжнік разом з директором із кримінальних розслідувань Марвіном Прайсом, директором із цивільного правозастосування Патрісією Брінк обговорили питання поточної співпраці, продовження проектів технічної допомоги Комітету, сприяння у проведенні розслідувань та реформуванні Комітету.

Представники Комітету під час заходу вивчали питання підвищення ефективності правозастосовчої діяльності відомства як шляхом законодавчих змін, так і шляхом розвитку публічних взаємовідносин та проведення послідовної роз’яснювальної роботи з бізнесом. Також увага приділялась гармонізації українського конкурентного законодавства з найкращими світовими практиками, питанням адвокатування конкуренції серед державних відомств та представників ділових кіл.

У рамках цьогорічного «Spring Meeting» учасники обговорили питання захисту економічної конкуренції та прав споживачів, зокрема, теоретичні засади конкуренції, захист конкуренції в умовах екологічно-орієнтованої економіки, контроль за здійсненням концентрацій в іноземних юрисдикціях, взаємозв’язок захисту конкуренції та прав споживачів, штрафні санкції за картельні змови, види недобросовісної конкуренції у країнах світу тощо.

 

Для довідки:

«Spring Meeting» організовується за сприяння Секції антимонопольного законодавства Американської асоціації адвокатів (American Bar Association, ABA)

Американська асоціація адвокатів (АВА) – провідне професійне об’єднання адвокатів у США, яке нараховує понад 350 тис. осіб. Це одна з найбільш впливових Асоціацій, діяльність якої полягає, зокрема, у підвищенні професіональних навичок юристів, поінформованості населення стосовно правової системи, підтримці діалогу з бізнесом тощо.

ABA щороку проводить «Spring Meeting» – захід, який збирає найбільшу кількість фахівців з питань конкуренції, зокрема, керівників конкурентних відомств багатьох країн світу,  приватних юридичних фірм, науковців, суддів, представників правоохоронних органів, економістів та представників бізнес-структур. Минулого року в заході взяли участь близько 3 тис. фахівців із питань захисту конкуренції та прав споживачів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux