«Інтерпайп Україна» та ще три компанії викрито у змові на тендерах «Укрзалізниці»

Опубліковано 29 жовтня 2020 року о 14:25

Антимонопольний комітет України визнав порушенням законодавства про захист економічної конкуренції узгоджені дії (змову) чотирьох компаній, які стосуються спотворення результату торгів. Мова йде про товариства з обмеженою відповідальністю «Інтерпайп Україна», «Рєтек», «Транспортні інвестиції» та «Фірма «Інтервторпром». На компанії накладено штрафи на загальну суму у понад 70 млн грн.

Торги проводилися ще у 2018 році. Замовником виступали філії ПАТ «Укрзалізниця», а загальна очікувана вартість по 42 процедурам закупівель запчастин до рухомого складу (а саме – суцільнокатаних коліс та чорнових бандажів) складала майже 700 млн грн. Переможцем у всіх процедурах стало товариство «Інтерпайп Україна». Але, як виявилося, боротьба насправді була удаваною, а компанії-учасники пов’язані домовленостями та мають спільні інтереси. Такого висновку дійшов АМКУ, проаналізувавши зібрані докази.

На засіданні 29 жовтня 2020 року Антимонопольний комітет визнав дії ТОВ «Інтерпайп Україна», ТОВ «Рєтек», ТОВ «Транспортні інвестиції» та ТОВ «Фірма «Інтервторпром» порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.

Окрім покарання у вигляді штрафу, рішення Комітету позбавляє порушників права участі в публічних закупівлях на 3 роки.

***

Нагадаємо, у березні 2020 року АМКУ оштрафував ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Ріст» на 1,9 млн грн і ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «МДС» на 678 тис грн. за порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю запасних частин до пасажирських вагонів «Укрзалізниці».

Раніше, у грудні 2019 року Антимонопольний комітет України розкрив змови на п’яти торгах по закупівлі вікон, шаф, ящиків, запчастин до пасажирських вагонів, закупівлі запасних частин до тепловозів», проведених «Укрзалізницею». Тоді на порушників було накладено штрафи .у загальному розмірі 60,8 млн грн. У справі фігурували НВП «Ріст», ПАТ «Юнікон», компанія «Торговий дім «БМЗ» і НВП «ПРОМТЕХЦЕНТР».


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux