ІНФОРМАЦІЯ ПРО РІШЕННЯ ТА РОЗПОРЯДЖЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ (АМКУ)

Опубліковано 21 грудня 2018 року о 14:38

·    Оштрафовано ДП «Укрспирт» на 33 млн грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на загальнодержавному ринку оптової реалізації спирту етилового ректифікованого протягом 2017 – І півріччя 2018 року шляхом вчинення дій, що можуть призвести до обмеження конкуренції та ущемлення інтересів інших суб’єктів господарювання (покупців), які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку (пункт 2 статті 50 та частина 1 статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції»).

·    Оштрафовано ТОВ «МАРКЕТІНВЕСТГРУП» на 417 186 грн., ТОВ «Науково-виробниче підприємство УКРПРОМВПРОВАДЖЕННЯ» на 397 236 грн. та ТОВ «ЛОКОМОТИВРЕМСЕРВІС» на 47 166 грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів).

·    Оштрафовано компанію «KIRKBI Invest A/S» (м. Біллунн, Данія) на 340 000 грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття контролю над компанією «MV Holding GmbH» (м. Бад-Ольдесло, Німеччина) без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·    Оштрафовано фізичну особу – громадянина України на 170 000 грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття контролю над ТОВ «АГІДЕЛЬ» (м. Луцьк, Волинська обл.), без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·    Надано дозвіл компанії «Dragon Capital Investments Limited» на опосередковане [через ТОВ «Інвесткапітал» (м. Київ, Україна)] придбання активів у вигляді нежитлових приміщень, що належать АТ «Фортуна-Банк» (м. Київ) та знаходяться в місті Києві.

·    Надано дозвіл компанії «Air France KLM S.A.» на придбання [опосередковано через компанію «Air France – KLM Finance S.A.S.» (м. Трамбле-ан-Франс, Франція)] акцій компанії «Virgin Atlantic Ltd» (м. Кроулі, Західний Сассекс, Сполучене Королівство), що забезпечує перевищення 25 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

·    Надано дозвіл компанії «Air France KLM S.A.» на набуття [опосередковано через компанію «Air France – KLM Finance S.A.S.» (м. Трамбле-ан-Франс, Франція)] контролю над компанією «Virgin Atlantic Ltd» (м. Кроулі, Західний Сассекс, Сполучене Королівство) спільно з компаніями «Virgin Investments Ltd» (м. Тортола, Британські Віргінські острови) і «Delta Air Lines Inc.» (м. Атланта, США).

·    Надано дозвіл компанії «CK Holdings Co., Ltd.» (м. Сайтама, Японія) на придбання акцій компанії «Automotive Lighting Reutlingen GmbH» (м. Ройтлінген, Німеччина), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

·    Надано дозвіл компанії «CK Holdings Co., Ltd.» на придбання акцій компанії «Magneti Marelli Holding USA LLC» (м. Оберн-Хілз, штат Мічиган, США), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

·    Надано дозвіл компанії «CK Holdings Co., Ltd.» на придбання акцій компанії «Magneti Marelli S.p.A.» (м. Корбетта, Італія), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

·    Надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді реалізації положень про заборону переманювання працівників та про утримання від конкуренції, передбаченого Розділом 5.15 Договору купівлі-продажу  акцій від 20 жовтня 2018 року укладеного між компаніями «CK Holdings Co., Ltd.» (м. Сайтама, Японія), «Magneti Marelli S.p.A» (м. Корбетта, Італія) та «Fiat Chrysler Automobiles N.V.» (м. Амстердам, Нідерланди), строком на 4 роки.

·    Надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді внесення змін до Додатка 2 до Договору між членами Оптового ринку електричної енергії Україні, (Правила Оптового ринку електричної енергії України, погоджені постановою НКРЕ від 09.08.2012 № 1028).

·    Надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді внесення змін до Додатка 3 до Договору між членами Оптового ринку електричної енергії Україні (Інструкція про порядок здійснення розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України).

·    Надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді внесення змін до Додатка 4 до Договору між членами Оптового ринку електричної енергії Україні (Інструкція про порядок використання коштів Оптового ринку електричної енергії України).

·    Надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді внесення змін до Додатка 6 до Договору між членами Оптового ринку електричної енергії Україні (Інструкція про порядок вступу до членів Оптового ринку електричної енергії України суб’єктів, які здійснюють підприємницьку діяльність з виробництва та постачання електричної енергії).

·    Надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді внесення змін до Додатка 9 до Договору між членами Оптового ринку електричної енергії Україні (Положення про надзвичайні ситуації в Оптовому ринку електричної енергії України).

·    Надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді внесення змін до Додатка 10 до Договору між членами Оптового ринку електричної енергії Україні (Інструкція про порядок комерційного обліку електричної енергії).

·    Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Виконавчого комітету Хмельницької міської ради щодо надання підтримки МКП «Муніципальна телерадіокомпанія «Місто» щодо послуг громадського мовлення.

·    Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Харківської міської ради щодо надання підтримки КП «Міський інформаційний центр» щодо побудови та модернізації Єдиної інформаційної системи Харківської міської ради.

·    Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради щодо надання підтримки КП «Черкасиелектротранс» щодо оновлення рухомого складу, розвиток транспортної мережі, розвиток ремонтної інфраструктури.

·    Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Вінницької міської ради щодо надання підтримки КП «Вінницякартсервіс» щодо впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд.

·    Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Виконавчого комітету Вінницької міської ради щодо надання підтримки КП «Вінницякартсервіс» щодо впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд.

·    Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради щодо підтримки комунального підприємство електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Сумської міської ради з метою сприяння окремим видам господарської діяльності.

·    Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради щодо надання підтримки комунальному підприємству «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя».

·    Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Управління культури та туризму Чернігівської міської ради щодо надання підтримки комунальному підприємству «Міській Палац культури імені В’ячеслава Радченко».

·    Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради щодо надання підтримки комунальному підприємству «Запоріжремсервіс».

·    Прийнято рішення про відмову у розстроченні сплати суми штрафу накладеного на ТОВ «Справжні фарби» згідно з рішенням Антимонопольного комітету України від 23.08.2018 року № 415-р у справі № 126-26.13/27-18.

·    Схвалено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Критеріїв допустимості державної допомоги суб’єктам господарювання у вугільній галузі».

·    Схвалено Звіт за результатами дослідження впливу дій органів місцевого самоврядування та місцевої влади на конкуренцію на регіональних ринках роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

·    Надано обов’язкові для розгляду рекомендації Фонду державного майна України про здійснення заходів, спрямованих на розвиток конкуренції, запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

·    Схвалено пропозиції Кабінету Міністрів України про здійснення заходів, спрямованих на розвиток конкуренції, запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux