ІНФОРМАЦІЯ ПРО РІШЕННЯ ТА РОЗПОРЯДЖЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ (АМКУ)

Опубліковано 27 березня 2017 року о 11:14

·         За результатами розгляду справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції підприємством комунальної власності області «Фармація» (м. Миколаїв) у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції, закрито провадження у справі126-26.13/50-16/2-26.213/44-2015.

·         За результатами розгляду справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції ДП «Укрекоресурси» у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з організації збирання, заготівлі та утилізації, використаних тари і пакувальних матеріалів, закрито провадження у справі  126-26.13/125-14.

·         Прийнято розпорядження Антимонопольного комітету України «Про затвердження Змін до Положення про порядок продажу в процесі приватизації на фондових біржах пакетів акцій акціонерних товариств».

·         Схвалено пропозиції Кабінету Міністрів України з метою недопущення монополізації ринків не допускати прийняття та схвалення нормативно-правових актів, у тому числі тих, які регулюють відносини на ринку послуг з організації збирання, заготівлі та утилізації використаних тари і пакувальних матеріалів, реалізація яких в подальшому може призвести до обмеження розвитку підприємництва і конкуренції.

·         Надано дозвіл компанії «Rosiland Engineering Limited» (м. Нікосія, Кіпр) на придбання акцій ПАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе» (м. Харків), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства.

·         Надано дозвіл компанії «Matinovo Holdings Limited» (м. Нікосія, Кіпр) на придбання акцій компанії «EI PROJECT CYP-1 LIMITED» (м. Нікосія, Кіпр), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії.

·         Надано дозвіл компанії «Matinovo Holdings Limited» (м. Нікосія, Кіпр) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «ЕХО ІНВЕСТМЕНТ ЮКРЕЙН» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства.

·         Надано дозвіл компанії «NEWCOM INVESTMENTS LTD» (м. Род-Таун, Британські Віргінські Острови) на набуття у власність акцій компаній «NIKU HOLDING LIMITED» (м. Нікосія, Кіпр), що забезпечує перевищення 25 % голосів у вищому органі управління компаній.

·         Надано дозвіл компанії «NIKU HOLDING LIMITED» (м. Нікосія, Кіпр) на набуття у власність частки ТОВ «ДЕНКА ЛОДЖІСТІК»  (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства.

·         Надано дозвіл компанії «NIKU HOLDING LIMITED» (м. Нікосія, Кіпр) на набуття у власність частки ТОВ «ПРОТОРІЯ» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства.

·         Надано дозвіл компанії «NIKU HOLDING LIMITED» (м. Нікосія, Кіпр) на набуття у власність частки ТОВ «МТІ ФЕШН» (м. Київ, Україна), що забезпечує досягнення 50 % голосів у вищому органі управління товариства.

·         Надано дозвіл компанії «NIKU HOLDING LIMITED» (м. Нікосія, Кіпр) на набуття у власність частки ТОВ «ЕСАЙ БІС» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства.

·         Надано дозвіл компанії «NIKU HOLDING LIMITED» (м. Нікосія, Кіпр) на набуття у власність частки ТОВ «АМАДЕО» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства.

·         Надано дозвіл компанії «Powszechny Zaklad Ubezpieczen S.A.» (м. Варшава, Польща) на набуття контролю над акціонерним товариством «Bank Polska Kasa Opieki Spolka Akcyjna» (м. Варшава, Польща).

·         Надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді виконання умов,  передбачених Договором купівлі-продажу акцій, укладеним між компанією «T.A.S. OVERSEAS INVESTMENTS LIMITED» (м. Нікосія, Кіпр) і компанією «AEGON UKRAINE HOLDING I B.V.» (м. Гаага, Нідерланди) та суб’єктами господарювання, які утворюють Групу Aegon, у вигляді зобов’язання про утримання від конкуренції.

·         Надано дозвіл ДП «КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО «ПІВДЕННЕ» ІМ. М.К.ЯНГЕЛЯ» (м. Дніпро) на набуття у власність акцій ПАТ «АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «НОВИЙ» (м. Дніпро), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства.

·         Надано дозвіл компанії «OTP Banka d.d. Hrvatska» (м. Задар, Хорватія) на набуття контролю над компанією «Société Générale Splitska Banka d.d.» (м. Спліт, Хорватія) шляхом придбання акцій, що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії.

·         Оштрафовано фізичну особу – громадянина Республіки Білорусь на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді опосередкованого [через компанію «Promenade Holdings Limited» (м. Вікторія, Сейшельські Острови)] придбання акцій компанії «Sky Halley Inc.» (м. Коста-дель-Есте, Панама), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant Corporation» (м. Нью-Йорк, Сполучені Штати Америки)] придбання активів компанії «Champion Technologies, Inc.» (м. Х’юстон, Сполучені Штати Америки), що забезпечують можливість здійснення діяльності з надання послуг забезпечення спеціальними хімікатами нафтовидобувної та газовидобувної галузей, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом безпосереднього та опосередкованого [через компанію «Clariant Produkte (Deutschland) GmbH»
(м. Франкфурт-на-Майні, Німеччина)] придбання активів, що забезпечують здійснення діяльності з виробництва та реалізації високотехнологічних чорнил, що проводять електричний струм, у компанії «Bayer Intellectual Property GmbH» (м. Дюссельдорф, Німеччина) та інших суб’єктів господарювання – нерезидентів України, які пов’язані з нею відносинами контролю, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл компанії «Clariant International AG» надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant S.A.» (м. Сан-Паулу, Бразилія)] придбання акцій  компанії «T.T.S.S.P.E. Empreendimentos e Participaҫões S.A.» (м. Сан-Паулу, Бразилія), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant S.A.» (м. Сан-Паулу, Бразилія)] придбання акцій  компанії «Companhia Brasileira de Bentonita Ltda.» (м. Віторія-да-Конкіста, Бразилія), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant Services (France
(м. Трослі-Брей, Франція)] придбання акцій компанії «
CRM International SAS» (м. Пюже-сюр-Аржан, Франція), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant Verwaltungsgesellschaft mbH» (м. Франкфурт-на-Майні, Німеччина)] придбання акцій компанії «Oberhausen Technology Centre (OTC) GmbH» (м. Оберхаузен, Франція), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant AG» (м. Муттенц, Швейцарія)] придбання акцій  компанії «Aerochem AB» (м. Стокгольм, Швеція), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant Chemicals (China) Ltd
(м. Шанхай, Китай)] придбання активів, що забезпечують здійснення діяльності з виробництва та реалізації пігментів у компанії «
Jiangsu Multicolor Fine Chemical Co. Ltd» (м. Усі, Китай) та інших суб’єктів господарювання – нерезидентів України, які пов’язані з нею відносинами контролю, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано Компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant Chemicals (India) Limited»(м. Мумбаї, Індія)] придбання активів компанії «Plastichemix Industries» (м. Вадодара, Індія), що забезпечують здійснення діяльності з виробництва та реалізації суперконцентратів, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant Chemicals (India) Limited» (м. Мумбаї, Індія)] придбання активів компанії «Lanxess India Private Limited» (м. Тхане, Індія), що забезпечують здійснення діяльності з диспергування (подрібнення) пігментів, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанії  «Jiangsu Süd-Chemie Performance Packaging Material Co., Ltd» (м. Чаншу, Китай) та «Clariant (China) Ltd.» (м. Гонконг, Китай)] придбання активів, що забезпечують здійснення діяльності з виробництва та реалізації пакувальних матеріалів, у фізичної особи – громадянина Китаю Yeung Tak Shing та інших суб’єктів господарювання – нерезидентів України, які пов’язані з ним відносинами контролю, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 136 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant S.A.» (м. Сан-Паулу, Бразилія)] придбання акцій компанії «Beraca Ingredients Naturais S.A.» (м. Ананіндеуа, Бразилія), що забезпечує перевищення 25 % голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 136 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant (Italia) S.p.A.» (м. Мілан, Італія)] придбання акцій компанії «SQE Olivene Srl» (м. Мілан, Італія), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 136 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Clariant India Limited» (м. Наві Мумбай, Індія)] придбання активів компанії «Vivimed Labs Limited» (м. Бідар, Індія), що забезпечують здійснення діяльності з виробництва та реалізації спеціалізованих хімікатів, що використовуються для виробництва товарів для особистого догляду, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом безпосереднього та опосередкованого [через  компанії «Clariant Corporation» (м. Нью-Йорк, Сполучені Штати Америки) та «Clariant Chemicals (China) Ltd» (м. Шанхай, Китай)] придбання активів, що забезпечують здійснення діяльності з виробництва та реалізації рідин для обробки проти зледеніння, що використовуються в авіаційній та залізничній галузях, у компанії «Kilfrost. Inc.» (м. Вілмінгтон, США) та інших суб’єктів господарювання – нерезидентів України, які пов’язані з нею відносинами контролю, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.

·         Оштрафовано компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія) на 102 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом опосередкованого [через компанію «Italtinto S.r.l.» (м. Мілан, Італія)] придбання акцій компанії «Italtinto India Private Limited» (м. Наві Мумбай, Індія), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл компанії «Clariant International AG» надано.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux