ІНФОРМАЦІЯ ПРО РІШЕННЯ ТА РОЗПОРЯДЖЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ (АМКУ)

Опубліковано 25 січня 2016 року о 16:35

·  Надано дозвіл компанії «Berkshire Hathaway Inc.» (м. Омаха,США) на опосередковане [через компанією «NW Merger Sub Inc.» (шт. Орегон, США)] набуття контролю над компанією «Precision Castparts Corp.» (м. Портленд, США).

·  Надано дозвіл фізичній особі – громадянину Україна на набуття контролю над компанією «ARMADA COMMERCE LTD» (м. Род-Таун, Британські Віргінські Острови).

·  Надано дозвіл пов’язаним фізичним особам – громадянину України та громадянці України на придбання акцій ПАТ «КСГ Банк» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства.

·  Надано дозвіл ТОВ «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ «ОТП КАПІТАЛ» (м. Київ) на придбання активів ВІДКРИТОГО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ «УКРСОЦФОНД» (м. Київ).

·  Надано дозвіл ПрАТ «ФАРМАЦЕВТИЧНА ФІРМА «ДАРНИЦЯ» (м. Київ) на придбання акцій ПАТ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧИЙ ЦЕНТР «БОРЩАГІВСЬКИЙ ХІМІКО-ФАРМАЦЕВТИЧНИЙ ЗАВОД» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства.

·  Надано дозвіл ПАТ «Фармак» (м. Київ) на опосередковане [через компанію «Farmak Invest Limited» (м. Нікосія, Кіпр)] придбання частки у статутному капіталі компанії «KWW KOTKOWSKI WIERZBICKI WĘGRZYN sp.j.», що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії.

·  Надано дозвіл ПАТ «Фармак» (м. Київ) і фізичним особам – громадянам Польщі на узгоджені дії у вигляді виконання зобов’язань щодо утримання від конкуренції, передбачених розділом 8 Договору купівлі-продажу частки у статутному капіталі компанії «KWW KOTKOWSKI WIERZBICKI WĘGRZYN sp.j.» (м. Варшава, Польща), терміном на п’ять років.

·  Оштрафовано ПАТ «Газпром» (м. Москва, РФ) на 85 млрд 965 млн 927 тис грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді бездіяльності, яка полягала в невжитті заходів щодо забезпечення отримання послуги з транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України на обґрунтованих умовах, що була б неможливою за умов існування значної конкуренції на ринку та призвела до ущемлення інтересів НАК «Нафтогаз України» (м. Київ) у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуги з транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України, як покупця.

Зобов’язано ПАТ  «Газпром» (м. Москва, РФ) протягом двох місяців з дня отримання рішення припинити порушення шляхом забезпечення отримання послуги з транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України у НАК «Нафтогаз України» на обґрунтованих умовах.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux