Інформація про попередні висновки у справі № 143-26.13/127-18 про порушення ПП "ВІ АЙ ПІ ДЕПАРТАМЕНТ", ТОВ "АКЦЕПТ ОНЛАЙН", ТОВ "ПРО ЗАКУПІВЛІ" та ПП "ІНФОРМАЦІЙНО-КОНСАЛТИНГОВИЙ ЦЕНТР АСБОУ" законодавства про захист економічної конкуренції та розгляд зазначеної справи на засіданні Антимонопольного комітету України

Опубліковано 23 травня 2019 року о 09:33

Відповідно до пункту 26 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, затверджених розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 року № 5, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 6 травня 1994 року за № 90/299 (у редакції розпорядження Антимонопольного комітету України від 29 червня 1998 року № 169-р) (із змінами) Антимонопольний комітет України повідомляє таке.

Департаментом розслідувань порушень законодавства про захист економічної конкуренції та Департаментом досліджень і розслідувань ринків невиробничої сфери здійснюється розгляд справи № 143-26.13/127-18 за ознаками вчинення ПП «ВІ АЙ ПІ ДЕПАРТАМЕНТ», ТОВ «АКЦЕПТ ОНЛАЙН», ТОВ «ПРО ЗАКУПІВЛІ» та ПП «ІНФОРМАЦІЙНО-КОНСАЛТИНГОВИЙ ЦЕНТР АСБОУ» порушення, передбаченого частиною третьою статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій шляхом вчинення суб’єктами господарювання схожих дій, які призвели або можуть призвести до недопущення, усунення  чи обмеження конкуренції у разі, якщо аналіз ситуації на ринку товару спростовує наявність об’єктивних причин для вчинення таких дій (бездіяльності).

Відповідно до подання від 26.04.2019 № 143-26.13/127-18/179-спр про попередні висновки у справі № 143-26.13/127-18 пропонується:

1. Визнати дії приватного підприємства «ВІ АЙ ПІ ДЕПАРТАМЕНТ» (ідентифікаційний код юридичної особи 33508037), товариства з обмеженою відповідальністю «АКЦЕПТ ОНЛАЙН» (ідентифікаційний код юридичної особи 40429394), товариства з обмеженою відповідальністю «ПРО ЗАКУПІВЛІ» (ідентифікаційний код юридичної особи 40328577) та приватного підприємства «ІНФОРМАЦІЙНО-КОНСАЛТИНГОВИЙ ЦЕНТР АСБОУ» (ідентифікаційний код юридичної особи 34507830), які полягають у встановленні та застосуванні у 2018 році однакових цін на послуги з передавання/отримання інформації з Єдиної бази при тому, що аналіз ситуації на ринку спростовує наявність об’єктивних причин для вчинення таких дій, і які призвели до обмеження конкуренції, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого частиною третьою статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій шляхом вчинення суб’єктами господарювання схожих дій, які призвели або можуть призвести до недопущення, усунення  чи обмеження конкуренції у разі, якщо аналіз ситуації на ринку товару спростовує наявність об’єктивних причин для вчинення таких дій (бездіяльності).

2.         На підставі частини першої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» накласти штраф на приватне підприємство «ВІ АЙ ПІ ДЕПАРТАМЕНТ» у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік за порушення, передбачене пунктом 1 резолютивної частини цього подання.

3.         На підставі частини першої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «АКЦЕПТ ОНЛАЙН»  у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік за порушення, передбачене пунктом 1 резолютивної частини цього подання.

4.         На підставі частини першої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «ПРО ЗАКУПІВЛІ» у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік за порушення, передбачене пунктом 1 резолютивної частини цього подання.

5.         На підставі частини першої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» накласти штраф на приватне підприємство «ІНФОРМАЦІЙНО-КОНСАЛТИНГОВИЙ ЦЕНТР АСБОУ» у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік за порушення, передбачене пунктом 1 резолютивної частини цього подання.

Керівники зазначених суб’єктів господарювання та/або уповноважені ними особи мають змогу отримати або ознайомитися зі змістом зазначеного подання та матеріалами справи у приміщенні Антимонопольного комітету України за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, каб. 625, тел. (044) 251-62-25 (*64-29).

Зазначені суб’єкти господарювання мають право надати свої міркування, пропозиції або заперечення щодо висновків та пропозицій, викладених у поданні.

У разі надання заперечень щодо висновків і пропозицій, викладених у поданні, необхідно надати докази, які їх підтверджують.

Одночасно повідомляємо, що розгляд Антимонопольним комітетом України справи № 143-26.13/127-18 відбудеться 20 червня 2019 року о 10:00.

Місце розгляду справи: Антимонопольний комітет України, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, перший поверх (зал засідань).

Керівники зазначених суб’єктів господарювання або їх представники, повноваження яких мають бути оформлені належним чином, можуть взяти участь у засіданні Антимонопольного комітету України. При цьому, з метою завчасного оформлення перепусток пропонуємо до 12:00 години 19 червня 2019 року повідомити прізвище, ім'я та по-батькові особи, яка братиме участь у зазначеному засіданні, за телефоном (044) 251-62-25 (*64-29).

У разі зміни дати проведення розгляду справи буде повідомлено про це додатково.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux