Інформація про рішення АМКУ 08.02.2024

Опубліковано 08 лютого 2024 року о 16:15

  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «Глуско Рітейл», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі приватного підприємства «НРО», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління підприємства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі дочірнього підприємства «БЛІЗНЄЦИ», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління підприємства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «Глуско Україна», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «Авіаційна паливна заправна компанія», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «Трансбуд», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «Каскад-Агросервіс», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «Газ-Груп», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «ЮКОН», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «Тиса», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «Торгово-фінансова компанія «ЄВРОПА ЛТД», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «УТН-ЦЕНТР», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «Л.Б.П.», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі приватного підприємства «ТРЕЙД НАФТА КОМПЛЕКТ», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління підприємства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ «РОКСОЛАНА», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі ТОВ з іноземною інвестицією «КЕРШЕР», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі дочірнього підприємства «ДОБРОБУТ» КОМПАНІЇ «ГЛУСКО ЕНЕРДЖІ МЕНЕДЖМЕНТ КОМПАНІ ЛІМІТЕД», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління підприємства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на 50 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом одержання в управління часток в статутному капіталі приватного підприємства «КАСКАД», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління підприємства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Закрито провадження у справі № 130-26.13/51-21 про порушення приватним акціонерним товариством «Київстар» законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг рухомого (мобільного) зв’язку шляхом вчинення дій, що призвели до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.
  • Скасовано рішення адміністративної колегії Донецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 04.05.2020 № 55/15-р/к у справі № 55/20-2019, а справа № 55/20-2019 передана на новий розгляд до Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.
  • Надано дозвіл на набуття компанією «Efes Breweries International B.V.» (Амстердам, Нідерланди) акцій компанії «AB InBev Efes B.V.» (Амстердам, Нідерланди), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.
  • Надано дозвіл компанії «Clariant AG» (м. Муттенц, Швейцарія) [опосередковано, через її підконтрольну з повним володінням компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія)] на придбання акцій компанії «International Flavors & Fragrances France Holding I SAS» (м. Нейї-сюр-Сен, Франція), у компанії «International Flavors & Fragrances IFF (France) SAS» (Нантер (Париж), Франція), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.
  • Надано дозвіл компанії «Clariant AG» (м. Муттенц, Швейцарія) [опосередковано, через її підконтрольну з повним володінням компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія)] на придбання акцій компанії «Lucas Meyer Cosmetics Israel Ltd.» (м. Явне, Ізраїль) у компанії «Frutarom Ltd.» (Мігдал Ха-Емек, Ізраїль) компанії, що підконтрольна з повним володінням компанії «International Flavors & Fragrances Inc.» (м. Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, США), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.
  • Надано дозвіл компанії «Clariant AG» (м. Муттенц, Швейцарія) [опосередковано, через її підконтрольну з повним володінням компанію «Clariant International AG» (м. Муттенц, Швейцарія)] на придбання активів компанії «International Flavors & Fragrances Inc.» (м. Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, США) та її підконтрольних компаній, в тій мірі, в якій компанія «International Flavors & Fragrances Inc.» або її пов'язані особи ще не передали їх компанії «International Flavors & Fragrances France Holding I SAS» (або її дочірнім компаніям) або компанії «Lucas Meyer Cosmetics Israel Ltd.» до здійснення концентрації.
  • Надано дозвіл компаніям «Clariant AG» (м. Муттенц, Швейцарія) та «International Flavors & Fragrances Inc» (м. Нью-Йорк, США) на узгоджені дії, y вигляді виконання положень про утримання від конкуренції та заборону переманювання працівників, що містяться у Розділах 5.28 та 7.15 відповідно договору щодо трансакції, строком на чотири роки.
  • Надано дозвіл ТОВ «МЕТАГРО» на набуття активів у вигляді єдиного майнового комплексу – рухомого та нерухомого майна, яке може забезпечувати діяльність у сфері сільського господарства та належать АТ «ПРОКРЕДИТ БАНК».
  • Надано дозвіл компанії «Foxconn EV Singapore Holdings Pte. Ltd.» (м. Сінгапур, Сінгапур) на опосередковане набуття [разом із компанією «ZF Friedrichshafen AG» (м. Фрідріхсгафен, Німеччина)] контролю над компанією «ZF Chassis Modules GmbH» (м. Штемведе, Німеччина).
  • Надано дозвіл компанії «Foxconn EV Singapore Holdings Pte. Ltd.» (м. Сінгапур, Сінгапур) на опосередковане набуття [разом із компанією «ZF Friedrichshafen AG» (м. Фрідріхсгафен, Німеччина)] контролю над компанією «ZF Chassis Modules (Solihull) Ltd.» (м. Соліхул, Великобританія).
  • Надано дозвіл компанії «Foxconn EV Singapore Holdings Pte. Ltd.» (м. Сінгапур, Сінгапур) на опосередковане набуття одноосібного контролю над компанією «ZF Chassis Modules GmbH» (м. Штемведе, Німеччина).
  • Надано дозвіл компанії «Saudi Arabian Oil Company» (м. Дахран, Саудівська Аравія) (через компанію «Aramco Asia Singapore Pte. Ltd.») спільного контролю (разом з паном Халідом Ріязом [Khalid Riaz]) над компанією «Gas & Oil Pakistan Ltd.» (м. Лахор, Пакистан), шляхом придбання часток, що забезпечує перевищення 25 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.
  • Надано дозвіл ТОВ «БРАЗ» та АТ «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИІ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «ДЖЕНЕРАЛ ІНВЕСТМЕНТС» на придбання активів у вигляд єдиного майнового комплексу, які належать ТОВ «ІНДАСТРІАЛ ПРОПЕРТІЗ ІНВЕСТМЕНТ».
  • Надано дозвіл компанії «Terna Rete Elettrica Nazionale Società per Azioni» (м. Рим, Італія) [через підконтрольну компанію «Terna Forward S.r.l.» (м. Рим, Італія)] на набуття контролю над компанією «WE SII S.r.l.» (м. Генуя, Італія).
  • Надано дозвіл ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ФІНГРУП ФАКТОР» на придбання частки ТОВ «ДЕВЕЛОПЕРСЬКА КОМПАНІЯ «КАСКАД», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ФІНГРУП ФАКТОР» на придбання частки ТОВ «ІНТЕРВЕЙ КАПІТАЛ», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл ТОВ «КОВАЛЬСЬКА СИРОВИНА» на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «ВІНТЕР КАРГО», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії «CLIFF CAPITAL GROWTH AIF V.C.I.C. LTD» на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «ЮНІТ В04», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux