Інформація про рішення АМКУ

Опубліковано 31 липня 2020 року о 09:49

  • Надано дозвіл на концентрацію у вигляді придбання ТОВ «Вуглепромтранс» (м. Мирноград, Донецька обл.) єдиного майнового комплексу промислового залізничного транспорту державного відкритого акціонерного товариства «Димитроввуглевантажтранс», що знаходиться за адресою: Донецька обл., м. Мирноград, вул. Соборна 51 та забезпечує здійснення діяльності з допоміжного обслуговування наземного транспорту (доставка, відправка, маневрова робота).
  • Надано дозвіл компанії «RENAISCO B.V.» (м. Роттердам, Нідерланди) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ «ЕВЕРІ» (м. Миколаїв, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії «Lanacomo Limited» (м. Лімасол, Кіпр) на набуття у власність акцій акціонерного товариства «Українська гірничо-металургійна компанія» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 25 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії «Leadpoint Limited» (м. Нікосія, Кіпр) на набуття у власність акцій акціонерного товариства «Українська гірничо-металургійна компанія» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 25 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді виконання умов передбачених Угодою про утримання від конкуренції, укладеною між компанією «Watts Blake Bearne International Holdings B.V.» (м. Маастрихт, Нідерланди) та фізичними особами – громадянами України від 20 березня 2020 року, строком на  2 роки.
  • Оштрафовано компанію «Hargomor Investments Limited» (м. Нікосія, Кіпр) на 85 000 грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття частки в статутному капіталі ТОВ «КОМПАНІЯ «ЄВРОВНЄШТОРГ» (м. Миколаїв, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано компанію «Hargomor Investments Limited» (м. Нікосія, Кіпр) на 255 000 грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття частки в статутному капіталі ТОВ «Термінал Південно-Бузький» (м. Миколаїв, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Оштрафовано компанію «Crousman Constructions Limited» (м. Нікосія, Кіпр) на 85 000 грн за вчинення порушення про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття акцій компанії «Hargomor Investments Limited» (м. Нікосія, Кіпр), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідний дозвіл надано.
  • Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про індивідуальну державну допомогу Департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради комунальному підприємству «Дирекція територій і об’єктів рекреації» Дніпровської міської ради з метою утримання у належному стані територій, використання їх за призначенням, санітарного очищення територій, їх озеленення, збереження та відновлення об’єктів благоустрою.
  • Прийнято рішення за результатами розгляду справи № 500-26.15/16-20-ДД про державну допомогу, яку надає Департамент житлово-комунального господарства Кременчуцької міської ради комунальному підприємству «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» у формі субсидії.
  • Прийнято рішення за результатами розгляду справи № 500-26.15/19-20-ДД про внесення змін до чинної державної допомоги, яка надається Управлінням комунальної власності Енергодарської міської ради комунальному підприємству «Міська молочна кухня» у формі поточних та капітальних трансфертів.
  • Прийнято рішення за результатами розгляду справи № 500-26.15/20-20-ДД про державну допомогу, яка надається Управлінням комунальної власності Енергодарської міської ради комунальному підприємству «Міська молочна кухня» у формі поточних та капітальних трансфертів.
  • Прийнято рішення за результатами розгляду справи № 500-26.15/18-20-ДД про державну допомогу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у формі звільнення від сплати податків на прибуток підприємства, сплати податку на додану вартість при ввезенні товарів на митну територію України та сплати ввізного мита при ввезенні товарів на митну територію України з 09.06.2010 по 01.01.2025 Харківському державному авіаційному виробничому підприємству.
  • Прийнято рішення за результатами розгляду справи № 500-26.15/43-19-ДД про державну допомогу Виконавчому комітету Лиманської міської ради комунальному підприємству «Лиманський «Зеленбуд» щодо виконання робіт з благоустрою територій та комунальному підприємству «Лиманська СЄЗ» щодо надання послуг, які не включені до тарифу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та на здійснення заходів щодо компенсації витрат за ПЗЕІ в частині відшкодування різниці між встановленими та економічно обґрунтованими тарифами на послуги перевезення пасажирів і багажу автомобільним транспортом на міському маршруті КП «Лиманська СЄЗ», установку газового обладнання двох пасажирських автобусів Рута 25А Нова (які здійснюють перевезення пасажирів на  міському маршруті «Лиман АС – Зелений Клин»), придбання GPS-трекерів для системи GPS моніторингу автобусів (для міського маршруту «Лиман АС – Зелений Клин»), капітальний ремонт будівлі гаражів та придбання автобусу для  здійснення перевезення пасажирів на  міському маршруті «Лиман АС – Зелений Клин», придбання паливно-мастильних матеріалів та виплати заробітної плата штатних одиниць для обслуговування автобусів.
  • Прийнято розпорядження Антимонопольного комітету України «Про створення Галузевої робочої групи з питань державної допомоги».
  • Прийнято розпорядження Антимонопольного комітету України «Про Постійно діючу адміністративну колегію Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель».

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux