Інформація про рішення АМКУ 29.12.2020

Опубліковано 30 грудня 2020 року о 17:45


  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину України на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «АГРОСЕМ» (м. Київ), що забезпечує перевищення
    25 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину України на придбання частки у статутному капіталі компанії «UP TRADING SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ» (м. Краків, Польща), що забезпечує перевищення
    25 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.
  • Надано дозвіл на концентрацію у вигляді приєднання компанії «Peugeot S.A.» (м. Рюей-Мальмезон, Франція) до компанії «Fiat Chrysler Automobiles N.V.» (м. Лондон, Велика Британія).
  • Надано дозвіл ТОВ «Компанія з управління активами «Прайм Ессетс Менеджмент» (м. Дніпро), яке діє від імені та в інтересах акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Віста Бізнес Груп» (м. Дніпро), на придбання частки у статутному капіталі Українсько-Американського товариства з обмеженою відповідальністю «Євромікс» з іноземними інвестиціями» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії «Latour Capital Management SAS» (м. Париж, Франція) на опосередковане придбання акцій компанії «Solvay Infra Bad Hönningen GmbH»
    (м. Ганновер, Німеччина), що забезпечить перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.
  • Надано дозвіл компанії «Latour Capital Management SAS» (м. Париж, Франція) на опосередковане придбання акцій компанії «Solvay Minerales S.A.» (м. Ескусар, Іспанія), що забезпечить перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.
  • Надано дозвіл компанії «Latour Capital Management SAS» (м. Париж, Франція) на опосередковане придбання акцій компанії «Solvay Persalze GmbH» (м. Ганновер, Німеччина), що забезпечить перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.
  • Надано дозвіл компанії «PPH POLYMER PRODUCTS HOLDING LTD»
    (м. Лімассол, Кіпр) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ «Ретал Дніпро»
    (м. Дніпро, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії «Archer Spain II B.V.» (м. Амстердам, Нідерланди) на придбання акцій компанії «SOL HTL Project, S.L.U.» (м. Барселона, Іспанія),
    що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.
  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину Кіпру на набуття опосередкованого контролю над ТОВ «ЗАЛІЗНИЧНИЙ РИНОК» (м. Київ, Україна).
  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину Кіпру на набуття контролю над компанією «DPM HOLDING LTD» (м. Род-Таун, Британські Віргінські Острови).
  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину Кіпру на набуття контролю над
    ТОВ «АЯКС ДНІПРО» (м. Дніпро, Україна).
  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину Кіпру на набуття контролю над
    ТОВ «ПОТОКИ» (м. Дніпро, Україна).
  • Оштрафовано фізичну особу – громадянку України на 170 000 грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття контролю над ТОВ «АМАДЕУС КО»
    (м. Київ), без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідній дозвіл надано.
  • Оштрафовано ТОВ «КОСМОПОЛІТ 2016» (м. Київ) на 170 000 грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом придбання частки у статутному капіталі
    ТОВ «ФОРВАРДБУД 2019» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідній дозвіл надано.
  • Оштрафовано фізичну особу – громадянку України на 255 000 грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом придбання акцій ПАТ «Інститут розвитку передових технологій» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідній дозвіл надано.
  • Оштрафовано фізичну особу – громадянина України на 170 000 грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом придбання акцій
    ПАТ «Інститут розвитку передових технологій» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідній дозвіл надано.
  • Оштрафовано фізичну особу – громадянку України на 255 000 грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом придбання частки у статутному капіталі
    ТОВ «ДИСТРИБ’ЮТОРСЬКА КОМПАНІЯ «ФАРМАТЕК» (м. Вишгород, Вишгородський р-н, Київська обл.), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідній дозвіл надано.
  • Оштрафовано фізичну особу – громадянина України на 170 000 грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом придбання частки у статутному капіталі ТОВ «СЕКУРІТІ ПЕКЕДЖИНГ-УКРАЇНА» (м. Українка, Обухівський р-н, Київська обл.), що забезпечує досягнення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна. Відповідній дозвіл надано.
  • Прийнято рішення за результатами розгляду справи про порушення Харківською обласною радою законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого частиною першою статті 15 та пунктом 3 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органів влади під час проведення конкурсу оренди майна комунальної власності, шляхом встановлення додаткової вимоги до учасників конкурсу щодо надання ліцензій на право здійснення господарської діяльності із реалізації (відпуску) наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, чим було позбавлено потенційних учасників конкурсу можливості зокрема, цінової конкуренції.
  • Оштрафовано ТОВ «Комерційно-виробнича фірма «Глобус» на 1 361 259 грн. і ТОВ «Виробничо-будівельна компанія «Побутрембуд» на 19 576 790 грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів).
  • Оштрафовано ТОВ ТБ «Аква-Холдинг» на 12 831 939 грн. і
    ТДВ ПХЗ «Коагулянт» на 45 599 102 грн. за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», під час підготовки та участі у закупівлях, що проводилися у період з жовтня 2016 року по грудень 2017 року, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій суб’єктів господарювання, які стосуються спотворення результатів торгів.
  • Закрито провадження у справі № 130-26.4/111-19 розпочатої за ознаками вчинення ПрАТ «Київстар» порушення законодавства про захист від недоборосовісної конкуренції.
  • Схвалено звіт за результатами дослідження з виявлення та припинення недобросовісних практик в сфері реклами лікарських засобів, біологічно активних добавок, лікувальних процедур, антисептичних та дезінфекційних засобів.
  • Схвалено проєкт методології розрахунку Індексу моніторингу конкурентного середовища.
  • Прийнято розпорядження про склад Наукової ради Центру комплексних досліджень з питань антимонопольної політики.
  • Визнано виконаними зобов’язання, передбачені у пунктах 4 та 6 резолютивної частини рішення Антимонопольного комітету України від 09.04.2020 № 235-р.
  • Прийнято рішення за результатами розгляду справи № 500-26.15/58-20-ДД про державну допомогу, яка надається Криворізькою міською радою у формі встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2021 рік
  • Прийнято рішення за результатами розгляду справи № 500-26.15/59-20-ДД про нову державну допомогу, яка буде надаватися Департаментом адміністративних послуг Харківської міської ради комунальному підприємству «Харківський міський ринок» відповідно до рішення 16 сесії Харківської міської ради 7 скликання від 08.11.2017 № 834/17 «Про затвердження Програми підтримки розвитку підприємництва у м. Харкові на 2018-2022 роки», проєкту рішення Харківської міської ради «Про внесення змін до кошторису витрат на виконання Програми підтримки розвитку підприємництва у місті Харкові на 2018-2022 роки за рахунок коштів бюджету міста Харкова на 2020 рік».
  • Прийнято рішення за результатами розгляду справи № 500-26.15/85-20-ДД про державну допомогу щодо надання Міністерством інфраструктури України державної гарантії для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченням, яке буде залучене АТ «Укрпошта» у Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації інвестиційного проєкту «Сільське відділення».

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux