Інформація про рішення АМКУ 19.10.2023

Опубліковано 19 жовтня 2023 року о 15:50

  • Надано дозвіл акціонерному товариству «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «ІНТЕГРІТІ КАПІТАЛ» на набуття разом із компанією «C-Jet Division Limited» (м. Тортола, Британські Віргінські Острови) контролю над товариством з обмеженою відповідальністю «ЛАНІТА ІНВЕСТ».
  • Надано дозвіл компанії «Messer SE & Co. KGaA» (м. Бад-Зоден, Німеччина) на набуття одноосібного контролю над компанією «Yeti GermanCo 1 GmbH» (м. Бад-Зоден, Німеччина).
  • Надано дозвіл компанії «Messer SE & Co. KGaA» на набуття одноосібного контролю над компанією «Yeti Warehouse GmbH» (м. Бад-Зоден, Німеччина).
  • Надано дозвіл на концентрацію у вигляді придбання товариством з обмеженою відповідальністю «Радехівський цукор» активів приватного акціонерного товариства «Гнідавський цукровий завод».
  • Прийнято рішення у справі № 126-26.13/28-22, яким визнано вчинення Міністерством охорони здоров’я України порушення, передбаченого частиною першою статті 15, пунктом 3 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органів влади, які могли призвести до спотворення конкуренції на ринках лікарських засобів для лікування хвороби Гоше, що полягають у видачі наказу:

    від 11.08.2021 № 1723 «Про затвердження номенклатури лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, що закуповуватимуться за напрямами використання бюджетних коштів у 2022 році за бюджетною програмою КПКВК 2301400 «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру», яким затверджено «Номенклатуру лікарських засобів за напрямом "Медикаменти для громадян, які страждають на орфанні метаболічні захворювання" (зі змінами внесеними наказом Міністерства охорони здоров’я України від 23.10.2021 № 2330 та від 10.01.2022 № 30).

  • Оштрафовано компанію «Danfoss A/S» на загальну суму 1 711 192 гривень за вчинення 14 порушень (по 122 228 грн за кожне) законодавства про захист економічної конкуренції, передбачених пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрацій шляхом придбання акцій компаній:

«Eaton Fluid Power S.r.l.» (муніципалітет Пессано-кон-Борнаго, Італія),

«Aeroquip do Brasil Ltda.» (муніципалітет Гуарульюс, Бразилія),

«Aeroquip-Vickers Canada Company» (м. Торонто, Канада),

«Polimer Kauçuk Sanayi ve Pazarlama A. Ş.» (м. Стамбул, Туреччина),

«Vickers Systems Limited» (м. Гонконг, Китай),

«Eaton Hydraulics (Proprietary) Limited» (м. Річардс Бей, Південно-Африканська Республіка),

«Eaton Industries (Japan) Ltd.» (м. Токіо, Японія),

«Eaton Industrial Clutches and Brakes (Shanghai) Co., Ltd» (м. Шанхай, Китай),

«Eaton Hydraulics (Ningbo) Co. Ltd.» (м. Нінбо, Китай),

«Eaton Hydraulics (Luzhou) Co. Ltd.» (м. Лучжоу, Китай),

«Eaton Fluid Power Limited» (м. Пуне, Індія),

«Eaton Fluid Power (Shanghai) Co., Ltd.» (м. Шанхай, Китай),

«Eaton Controls, S. de R.L. de C.V.» (м. Рейноса, Мексика), 

що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компаній, без отримання відповідних дозволів органів Антимонопольного комітету України, наявність яких необхідна;

та придбання єдиного майнового комплексу компанії «EATON CORPORATION plc» (м. Дублін, Ірландія), який складається із сукупності активів, що забезпечують можливість здійснення проєктування, інжинірингу, розробку, тестування, виробництва, монтажу, маркетингу, продажу та обслуговування гідравлічних товарів, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.

Відповідні дозволи надано.

  • Визнано виконаними товариством з обмеженою відповідальністю «ЮТІЛІТІ ТРЕЙДІНГ» положення рекомендацій Антимонопольного комітету України від 09.02.2023 № 1-рк про здійснення заходів, спрямованих на розвиток конкуренції, запобігання порушень законодавства про захист економічної конкуренції, припинення дій, які можуть мати негативний вплив на конкуренцію.
  • Визнано виконаними державним підприємством «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» положення рекомендацій Антимонопольного комітету України від 02.03.2023 № 3-рк про здійснення заходів, спрямованих на розвиток конкуренції, запобігання порушень законодавства про захист економічної конкуренції, припинення дій, які можуть мати негативний вплив на конкуренцію.
  • Визнано виконаними державним підприємством «Гарантований покупець» положення рекомендацій Антимонопольного комітету України від 02.03.2023 № 4-рк про здійснення заходів, спрямованих на розвиток конкуренції, запобігання порушень законодавства про захист економічної конкуренції, припинення дій, які можуть мати негативний вплив на конкуренцію.
  • Схвалено проєкт Інформаційного листа про внесення змін до Інформаційного листа № 58/10 «Про деякі питання практики розгляду Антимонопольним комітетом України клопотань про надання згоди на входження голів територіальних відділень до складу комісій, комітетів та інших органів, що утворюються органами державної влади, органами місцевого самоврядування».

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux