Голова АМКУ: Україна потребує підтримки іноземних партнерів у протидії спробам компаній уникнути санкцій

Опубліковано 12 вересня 2022 року о 14:41

Україна потребує допомоги партнерів у протидії спробам російських підсанкційних компаній приховати свої активи чи у незаконний спосіб переоформити власність.

Про це під час онлайн-виступу на 26-тій щорічній Конференції з питань конкуренції міжнародної асоціації юристів (м. Флоренція, Італія) розповіла голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська. Вона звернулася до колег з проханням посилити співпрацю у цьому напрямку.

«Зараз одне з найважливіших та найскладніших завдань АМКУ – не допустити незаконної зміни власників російських компаній та упередити їхні спроби уникнути санкцій. Разом з правоохоронцями ми уже розслідуємо кілька таких справ. Важливою у цьому контексті є підтримка міжнародних партнерів, до яких ми уже звернулися за допомогою», - повідомила голова АМКУ.

Також Ольга Піщанська наголосила, що АМКУ наразі здійснює свою діяльність у штатному режимі. За її словами, Комітет готовий упереджувати будь-які спроби окремих учасників ринків порушити законодавство та використати важку ситуацію в країні на власну користь.

«У процесі майбутньої відбудови нашої країни та економіки ми повинні будемо забезпечити рівні умови «гри» для усіх учасників, у тому числі – й для іноземних інвесторів. Хочу наголосити - ніхто не зможе скористатися обставинами післявоєнної реконструкції, щоб створити монополію чи у інший спосіб порушити правила конкуренції», - заявила Ольга Піщанська.

Також голова українського антимонопольного відомства висловила впевненість у швидкому ухваленні парламентом законопроєкту №5431, що є основоположним для здійснення першого етапу реформи конкуренційного законодавства та наближення його до європейських стандартів.

«Ми стали сильнішими, жорсткішими, ще більш прискіпливими. Попри щоденні загрози знищення, ми ні на крок не відступили від своїх цінностей. Україна ніколи не відмовиться від європейського курсу!», - резюмувала голова Антимонопольного комітету України.

Зазначимо, що увага учасників цьогорічної Конференції з питань конкуренції міжнародної асоціації юристів була зосереджена на таких темах як цифрова економіка, протидія зловживанням монопольним становищем та контроль над злиттями.   

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux