Фахова підготовка майбутніх спеціалістів: в Комітеті відбулась зустріч зі студентами- практикантами

Опубліковано 28 лютого 2024 року о 11:03

З метою підготовки кваліфікованих фахових кадрів Комітет продовжує системну роботу з вищими навчальними закладами у якості бази практики. Студенти бакалаврату та магістратури можуть пройти в Комітеті практику або стажування.

Наприкінці минулого тижня закінчилась практична підготовка студентів 4 курсу денної форми навчання факультету економіки, менеджменту та психології Державного торговельно-економічного університету, які здобувають освітній ступінь «бакалавр» освітньої програми «Менеджмент антимонопольної діяльності» та «Публічне управління та адміністрування».

У ході практики студенти мали можливість ознайомитись з основними законодавчими і нормативно-правовими актами у сфері захисту економічної конкуренції, здобути нові знання та досвід, долучитися до робочих процесів, а також спробувати свої сили під час виконання завдань і доручень керівників практики.

По закінченню практики відбулась зустріч практикантів із першою заступницею Голови Комітету - державною уповноваженою Ольгою Музиченко та державною уповноваженою Комітету Ольгою Нечитайло, у ході якої студенти розповіли про проходження практики, поділились своїми враженнями та подякували співробітникам, які були керівниками практики від Комітету.

Родіон Кошель, який вже вдруге проходив практику в Управлінні розслідувань окремих видів антиконкурентних узгоджених дій, був долучений до розслідувань у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді спотворення результатів торгів.

Анастасія Баришполець мала можливість разом з державною уповноваженою Комітету Ольгою Нечитайло працювати з нормативно-правовими актами, які регулюють питання захисту економічної конкуренції в Європейському Союзі.

Дмитро Козлюк здобував практичні навички збору та аналізу інформації в рамках досліджень товарних ринків у відділі ринків фармацевтики Департаменту досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери.

Олександр Петрушко та Руслан Османов ознайомились з процедурою розгляду заяв і справ у Департаменті досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери.

Яна Аврамич, Софія Заріцька та Дар’я Тройко здобували практичні навички в Департаменті з питань оскаржень рішень у сфері публічних закупівель, де долучились до процесу розгляду скарг та мали можливість бути присутніми на засіданнях Комісій з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Як зазначила Ольга Музиченко, практика готує майбутніх спеціалістів до самостійного виконання службових обов’язків. Практикант має можливість визначити свій рівень підготовленості до роботи, застосувати здобуті під час навчання знання, отримати практичні навички та вміння. Також майбутній спеціаліст навчається роботі в колективі, отримує навички професійного спілкування. Проведення підсумкових зустрічей за результатами практики надає можливість, враховуючи пропозиції студентів, зробити практику в Комітеті максимально ефективною, корисною та цікавою.

Також під час цієї зустрічі начальниця відділу розвитку персоналу Управління персоналу Олена Волощук розповіла студентам про можливість проходження стажування в апараті Комітету https://amcu.gov.ua/pro-nas/pro-amku/kolektiv/advokaciya, презентувала Комітет як роботодавця, ознайомила з актуальною на сьогодні процедурою добору на посади державної служби Комітету.

Підготовка фахових кадрів є одним з важливих напрямів роботи Комітету. З метою підготовки кваліфікованих фахівців та залучення молоді до роботи у сфері захисту конкуренції Комітет співпрацює, зокрема з Київським національним економічним університетом ім. Вадима Гетьмана, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, КПІ імені Сікорського. У листопаді минулого року Голова Комітету Павло Кириленко підписав меморандум про співпрацю з НУ «Львівська політехніка». На сьогодні Комітет продовжує проводити активну роботу з налагодження співпраці з провідними вищими навчальними закладами країни.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux