Досвід та нові практики конкурентної політики: делегація АМКУ відвідала Мексику

Опубліковано 30 грудня 2021 року о 18:07

Сучасні методи дослідження ринків та проведення розслідувань, виклики, що постають перед конкурентними відомствами в епоху цифровізації економіки. Таким головним темам був присвячений тижневий навчальний візит делегації Антимонопольного комітету України до Мексики.

Поїздка відбулася за сприяння конкурентного відомства Мексики (COFECE). З боку АМКУ у ній взяли участь представники Департаменту досліджень і розслідувань ринків невиробничої сфери, Управління розслідувань окремих видів антиконкурентних узгоджених дій, Департаменту досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери, фармацевтики та рітейлу та Відділу європейської інтеграції та міжнародного співробітництва.

В рамках навчальної програми відбулися численні дискусійні панелі, зокрема, щодо визначень ринків, змов на ринках з високою концентрацією, підходів до нових ринків, досвіду COFECE щодо розслідувань бар’єрів конкуренції,  концентрацій на фармацевтичних ринках, технік скринінгу та кримінального аналізу. 

Під час окремої сесії учасники обговорили тему співробітництва та обміну інформацією у рамках роботи Міжнародної мережі з питань конкуренції.

Принагідно представники обох конкурентних відомств домовилися щодо обміну своїми найбільш успішними досягненнями, а також - продовжити співпрацю задля напрацювання нових кращих практик конкурентної політики, особливо у контексті відновлення економіки після кризи COVID-19.

Директорка Департаменту досліджень і розслідувань ринків невиробничої сфери АМКУ Олеся Кратко за результатами поїздки відзначила її високий рівень організації та ефективність такого обміну досвідом.

«У Антимонопольного комітету України та конкурентного відомства Мексики дуже багато спільних підходів до визначення ринків та до розслідувань. Це дає нам велике підґрунтя для співпраці. Водночас є сфери, у яких наші колеги пішли вперед і їхній досвід має велике значення. Наприклад, це розслідування змов на торгах», - розповіла Олеся Кратко.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux