До уваги учасників ринку перевалювання рослинних олій в межах порту «Чорноморськ» запропоновані ТОВ «Полтава-Зерно» зобовʼязання в рамках справи про економічну концентрацію

Опубліковано 20 грудня 2023 року о 10:33

Комітет здійснює розгляд справи № 130-25/8-23-ЕКк про концентрацію у вигляді придбання товариством з обмеженою відповідальністю «Полтава-Зерно» (м. Полтава) активів, що складаються з рухомого та нерухомого майна і утворюють в сукупності єдиний майновий комплекс, який розташований за адресою: вул. Транспортна, буд. 45, м. Чорноморськ, Одеська область.

Під час аналізу матеріалів справи було встановлено наступне.

Задіяним у концентрації ринком є ринок перевалювання рослинних олій в межах порту «Чорноморськ».

Під час оцінки впливу заявленої концентрації на конкурентне середовище на зазначеному товарному ринку, Комітетом встановлено наявність можливих негативних ефектів, зокрема, на ринку перевалювання рослинних олій в межах порту «Чорноморськ».

У зв’язку з цим, під час розгляду справи, відповідно до частини другої статті 31 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (далі – Закон) учасникам концентрації була надана можливість запропонувати зобов’язання, які готові взяти на себе учасники заявленої концентрації, що усували б відповідний негативний вплив концентрації на конкуренцію та дозволили б органу Комітету прийняти рішення про надання дозволу на концентрацію.

На виконання вимог Закону учасники концентрації надали пропозиції щодо зобов’язань такого змісту:

«З метою пом’якшення потенційного негативного впливу концентрації на конкуренцію на ринку перевалювання рослинних олій в межах порту «Чорноморськ», товариство з обмеженою відповідальністю «ПОЛТАВА-ЗЕРНО», з урахуванням відносин контролю, зобов’язується:

Не допускати необґрунтованої відмови суб’єктам господарювання, які не пов’язані відносинами контролю із товариством з обмеженою відповідальністю «Полтава-Зерно» (з урахуванням відносин контролю) від надання послуг із перевалюванняАнтимонопольний комітет України рослинних олій в межах порту «Чорноморськ» на активах єдиного майнового комплексу, який розташований за адресою: вул. Транспортна, буд. 45, м. Чорноморськ, Одеська область, а саме: за наявності запитів з боку таких суб’єктів господарювання, виражених у тому числі в офіційних листах та / або за допомогою засобів електронної пошти, забезпечити надання послуг із перевалювання рослинних олій в межах порту «Чорноморськ» на зазначених активах суб’єктам господарювання, які не пов’язані відносинами контролю з товариством з обмеженою відповідальністю «Полтава-Зерно». При цьому, товариство з обмеженою відповідальністю «Полтава-Зерно» (з урахуванням відносин контролю) зобов’язується надавати послуги з перевалювання рослинних олій суб’єктам господарювання, які не пов’язані відносинами контролю з товариством з обмеженою відповідальністю «Полтава-Зерно» (з урахуванням відносин контролю), на активах єдиного майнового комплексу, який розташований за адресою: вул. Транспортна, буд. 45, м. Чорноморськ, Одеська область, у обсязі 136 тис. тонн щорічно.

З метою збирання даних щодо відгуків від інших учасників ринку просимо зацікавлених осіб надсилати інформацію, зауваження та пропозиції із питання зобов’язань в межах зазначеної концентрації на електронну адресу [email protected] та поштою до 22 грудня 2023 року».

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux