До уваги учасників ринку навантажувально-розвантажувальних робіт!

Опубліковано 11 серпня 2023 року о 12:08

До уваги учасників ринку навантажувально-розвантажувальних робіт (стивідорні послуги) у межах порту Усть-Дунайськ запропоновані ТОВ «ЕЛІКСИР Україна» зобовʼязання в рамках справи про економічну концентрацію


 Комітет здійснює розгляд справи № 130-25/4-23-ЕКк про концентрацію у вигляді придбання ТОВ «ЕЛІКСИР УКРАЇНА» (м. Вінниця) активів у вигляді єдиного майнового комплексу ДП «МОРСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНИЙ ПОРТ УСТЬ-ДУНАЙСЬК» (м. Вилково, Одеська обл.), що розташований за адресами: вул. Портова, 4, м. Кілія, Одеська обл.; вулиця Різдвяна, 201, м. Вилкове, Одеська обл.; вул. Придунайська, 2, м. Вилкове, Одеська обл.; вул. Придунайська, 46, м. Вилкове, Одеська обл.; Жебріянівська бухта Чорного моря, о. Шабаш, Одеська обл. (далі – ЄМК).

Під час аналізу матеріалів справи було встановлено наступне.

Задіяними у концентрації ринками є ринки:

- навантажувально-розвантажувальних робіт (стивідорні послуги) у межах порту Усть-Дунайськ; 

- послуг флоту у межах акваторії порту Усть-Дунайськ;

- послуг зберігання продукції (вантажів) у межах Кілійської, Ізмаїльської, Татарбунарської та Арцизької територіальних громад Одеської області.

Під час оцінки впливу заявленої концентрації на конкурентне середовище на зазначених товарних ринках, Комітетом встановлено наявність можливих негативних ефектів, зокрема на ринку навантажувально-розвантажувальних робіт (стивідорні послуги) у межах порту Усть-Дунайськ.

У зв’язку з цим, під час розгляду справи, відповідно до частини другої статті 31 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (далі – Закон) учасникам концентрації була надана можливість запропонувати зобов’язання, які готові взяти на себе учасники заявленої концентрації, що усували б відповідний негативний вплив концентрації на конкуренцію та дозволили б органу Комітету прийняти рішення про надання дозволу на концентрацію.

На виконання вимог Закону учасники концентрації надали пропозиції щодо зобов’язань такого змісту:

«З метою пом’якшення потенційного негативного впливу концентрації на конкуренцію в межах морського порту Усть-Дунайськ, ТОВ «ЕЛІКСИР Україна», з урахуванням відносин контролю, зобов’язується: 

1) не перешкоджати без обґрунтованих причин проходу/проїзду через ворота («надвірна споруда № 1») суб’єктів господарювання, які мають таке право згідно з законодавством України, що регулює пропускний режим морських портів та доступ до них;

2) не обмежувати без обґрунтованих технічних причин доступ портових операторів морського порту Усть-Дунайськ до електричної енергії, яка отримується від трансформаторного обладнання, що придбається в рамках заявленої концентрації, за умови повного відшкодування фактичних витрат ТОВ «ЕЛІКСИР Україна», пов’язаних зі споживанням електричної енергії такими суб’єктами господарювання».

З метою збирання даних щодо відгуків від інших учасників ринку просимо зацікавлених осіб надсилати інформацію, зауваження та пропозиції із питання зобов’язань в межах зазначеної концентрації на електронну адресу [email protected] та поштою до 15 серпня 2023 року (включно).

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux