ДЕЛЕГАЦІЯ АМКУ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ З КОНКУРЕНЦІЇ ОЕСР

Опубліковано 13 червня 2018 року о 16:26

4-8 червня 2018 року у м. Париж (Французька Республіка) представники делегації Антимонопольного комітету України на чолі з Головою відомства вчергове взяли участь у заходах із конкуренції під егідою Організації Економічного Співробітництва та Розвитку (ОЕСР).

ОЕСР – міжнародна організація, яка належить до трійки провідних світових економічних установ поряд із МВФ та Світовим банком, членами якої на сьогодні є 34 країни; 70 країн мають статус партнерів ОЕСР, беручи участь у багатьох сферах її діяльності. 2015 року ОЕСР було надано рекомендації Україні щодо законодавства і політики у сфері забезпечення конкуренції. Це складні й довготривалі завдання, що потребують активного, всеохоплюючого та відповідального залучення усіх органів державної влади, а їх виконання – крок до набуття Україною повноправного членства в цій організації та наближення до високих стандартів розвитку її національної економіки.

Саме тому, АМКУ як відомство, що добровільно взяло на себе виконання цих зобов’язань, активно залучене до процесів взаємодії з ОЕСР, які полягають у постійному обміні досвідом, ознайомленні з кращими міжнародними практиками у сфері захисту економічної конкуренції, які сприятимуть вдосконаленню конкурентної політики в Україні, а також посиленні зв’язків із конкурентними органами інших країн.

Секретаріатом ОЕСР були високо оцінені письмові внески Комітету, надані Україною цьогоріч, з-поміж актуальних проблем у сфері конкурентної політики, що сприяло підвищенню обізнаності представників світових конкурентних відомств і міжнародних організацій стосовно діяльності АМКУ та покращенню позитивного іміджу України, а саме:

- «Виклики та координація в програмах пом`якшення відповідальності» під час засідання Робочої групи № 3 «Співробітництво та правозастосування» (05.06.2018),

- «Нецінові ефекти злиттів» під час засідання Комітету з конкуренції (06.06.2018 - 08.06.2018).

Під час заходів ОЕСР відбулась зустріч делегації Комітету на чолі з Головою АМКУ Юрієм Терентьєвим із представником Генерального Директорату з питань конкуренції Єврокомісії паном Йоханесом Лайтенбергером, на якій темами для обговорення були питання діяльності Комітету, як Уповноваженого органу з питань державної допомоги; контролю за концентраціями та узгодженими діями, а також питання судової спеціалізації, а саме, діяльність судів та їх роль у правозастосуванні в сфері конкурентного законодавства. Окрему увагу було приділено обговоренню рішення Європейської Комісії щодо антиконкурентних дій ПАТ «Газпром».

Також Голова Комітету Юрій Терентьєв, перший заступник Голови – державний уповноважений Марія Ніжнік та інші представники делегації провели зустріч із експертною групою у сфері публічних закупівель, обговоривши методики доказування змов на торгах, а також перспективи співробітництва Антимонопольного комітету з програмою ОЕСР/SIGMA.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux