Бізнес зберігає спокій та будує плани. Голова АМКУ взяла участь у щорічній зустрічі компаній-членів Американської торговельної палати

Опубліковано 02 лютого 2022 року о 16:26

Підтримка міжнародних партнерів, посилення безпеки та відновлення економіки - головні теми традиційної щорічної зустрічі компаній-членів Американської торговельної палати в Україні. Цьогоріч організація відзначає своє 30-річчя. У заході, який відбувся 1 лютого у Києві, взяла участь, зокрема, і голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська. 

У своєму виступі прем’єр-міністр України Денис Шмигаль подякував представникам бізнесу, які створюють робочі місця, впроваджують нові технології та не бояться викликів, що нині постали перед нашою державою. За його словами, зараз підтримка міжнародних партнерів України є безпрецедентною. 

«Економіка почала відновлюватися. Маємо абсолютне перевиконання бюджету за минулий рік, при цьому навантаження на бізнес у відсотковому співвідношенні падає рік у рік…  Ми ведемо перемовини не лише про загрози та протидію агресії, але й про посилення співпраці, спільні інфраструктурні проєкти, розвиток та інвестиції», — сказав Денис Шмигаль.

Водночас тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін у своєму відеозверненні до учасників зустрічі запевнила, що Сполучені Штати Америки і надалі підтримуватимуть Україну.

«Навіть під час сучасної кризи ми з глибокою відданістю підтримуємо безперервний прогрес, якого Україна досягає у внутрішніх реформах, водночас, коли ми спільно працюємо щоб захистити її суверенітет і територіальну цілісність… Ми досягнули значного поступу у зміцненні наших відносин. Роками ми інвестували в економічний ріст, енергетичну безпеку, інфраструктуру, громадянське суспільство, сектор оборони та верховенство права в Україні. Ми продовжуємо надавати цю підтримку», —  акцентувала Крістіна Квін.

Підсумовуючи результати зустрічі, голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська зауважила, що настрої ділових кіл в Україні, попри численні виклики сьогодення, є позитивними. 

«Це чудова нагода почути голос ділової спільноти безпосередньо. Що почула я? Бізнес зберігає спокій та будує плани в Україні. Це обнадіює і додає сил. Отже, Антимонопольний комітет працює у правильному напрямку…  Ми і далі захищатимемо конкуренцію та рівні умови для всіх учасників ринку», —  зауважила голова АМКУ на особистій сторінці у соціальній мережі.

Зазначимо, Американська торговельна палата в Україні  працює з 1992 року.  Члени Палати представляють компанії більше ніж з 50 країн світу, включаючи Європу, Північну Америку, Азію та саму Україну. Антимонопольний комітет також проводить традиційні зустрічі з керівництвом та членами палати 1-2 рази на рік.

Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter



Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux