Анжеліка Коноплянко: АМКУ готовий посилити співпрацю з Мінекономіки в рамках торгових розслідувань

Опубліковано 05 жовтня 2021 року о 19:18

Як АМКУ визначає товарні ринки, співпраця у торгових розслідуваннях Комітету та Мінекономіки та про захист конкуренції на внутрішньому ринку. Такі теми обговорювалися 5 жовтня під час конференції «Торгові війни – мистецтво захисту». Від Комітету участь у конференції взяла заступниця голови АМКУ – державна уповноважена Анжеліка Коноплянко. Під час сесії «Торгова (само-) ізоляція» учасники обговорили антидемпінгові заходи та розслідування й їх вплив на поведінку суб’єктів господарювання.

У контексті дискусії щодо антидемпінгових розслідувань Мінекономіки, Анжеліка Коноплянко перерахувала низку товарів, на які АМКУ звертає особливу увагу.

«Я можу назвати декілька товарів, до яких буде посилено увагу Комітету. Наприклад, гідрохлорид натрію. У нас відкриті справи по АТ «Дніпроазот». Всі пам’ятають, як декілька років тому «Дніпроазот» призупинив виробництво і поставив країну на межу техногенної катастрофи. Друге – це, звичайно, азотні добрива. Справу по них завершено, але Комітет відстежує ситуацію на ринку. Третє - арматура і катанка, відповідні дослідження щодо них також проводяться в АМКУ. Наступне – це труби, щодо них наразі проводиться антидемпінгове розслідування. Також в АМКУ є дослідження стосовно сірчаної кислоти», - перерахувала Анжеліка Коноплянко.


Водночас державна уповноважена зазначила, що конкурентні ринки не є пріоритетними для Комітету. Щодо обґрунтованості ціноутворення Анжеліка Коноплянко зауважила, що позиція Комітету завжди залежить від результатів проведеного аналізу.

«Чи є ціни економічно обґрунтованими, ми в кожному конкретному випадку оцінюємо індивідуально. Якщо суб’єкти дадуть нам інформацію щодо своїх витрат і ми матимемо змогу переконатися, що вони є об’єктивними та не було зловживань, то проблем не буде», - зазначила держуповноважена.


Також заступниця голови АМКУ вказала на необхідність посилення комунікації між органами влади під час проведення Міністерством економіки антидемпінгових та спеціальних розслідувань. За її словами, це значно посилило б ефективність роботи обох відомств і Комітет готовий працювати у даному напрямку.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter 



Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux