АМКУ та ICC Ukraine обговорили перспективні напрямки для співпраці

Опубліковано 09 травня 2023 року о 16:29

Про налагодження співпраці задля розвитку та захисту конкуренції в Україні, про поточний стан конкуренції та євроінтеграційних процесів йшлося під час зустрічі керівництва Антимонопольного комітету України та Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine) 9 травня.

У робочій зустрічі взяли участь голова АМКУ Ольга Піщанська, державний уповноважений АМКУ Сергій Шершун та керівник Відділу європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Мілан Шафар. З боку ICC Ukraine у дискусії брали участь президент організації Володимир Щелкунов, голова комісії з питань конкуренції ICC Ukraine Ярослав Грегірчак та віцепрезидент з питань експертизи та експертно-правового забезпечення ICC Ukraine Олександр Машиніченко.

Окрім новин щодо поточної роботи Комітету та Палати, також обговорювалися пріоритетні напрямки роботи на найближче майбутнє та виклики сьогодення. Зокрема, голова АМКУ Ольга Піщанська наголосила, що наразі надважливим для стабілізації економіки та її успішного повоєнного відновлення є якнайшвидше реформування антимонопольного законодавства та посилення спроможності й незалежності Комітету. Ці можливості безпосередньо пов’язані з ухваленням парламентом законопроекту №5431, зазначила Ольга Піщанська. Голова АМКУ підкреслила, що і відповідальний український бізнес, і міжнародні партнери мають значні очікування щодо оновлення українського конкуренційного законодавства. До того ж, за її словами, це питання значною мірою пов’язане з наданням Україні підтримки міжнародними партнерами.

Своєю чергою Володимир Щелкунов зазначив, що ICC Ukraine зацікавлена у приведенні вітчизняного законодавства до європейських та світових стандартів та застосування передових практик, адже це гарантує захист інтересів доброчесного бізнесу та здоровий інвестиційний клімат. Представники ICC Ukraine також поділилися власним досвідом роботи у сфері науково-експертної діяльності, підтримки бізнесу, зокрема, за кордоном, співпраці з іншими органами влади в Україні, серед іншого - і щодо підтримки інвесторів.

Учасники зустрічі домовилися найближчим часом фіналізувати план можливої співпраці, зокрема в частині адвокатування конкуренції серед бізнес-спільноти, та розглянути можливість налагодження співпраці з Глобальною комісією з питань конкуренції ICC щодо обміну кращими практиками у сфері конкуренції.

Довідково: Міжнародна Торгова Палата (International Chamber of Commerce, ICC) – міжнародна громадська організація з центральним офісом у Франції, метою якої є підтримка й розвиток торгівлі, а основними напрямками діяльності – розробка правил ведення бізнесу та міжнародний арбітраж. Національні комітети ICC має у більш ніж 90 країнах світу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux