АМКУ публікує запропоновані групою Метінвест зобовʼязання у рамках справи про економічну концентрацію

Опубліковано 30 квітня 2021 року о 16:10

До уваги металургійних підприємств 

Комітет здійснює розгляд справи про концентрацію у вигляді опосередкованого набуття у власність компанією «Metinvest B.V.» (м. Амстердам, Нідерланди) активів у вигляді єдиного майнового комплексу, що сукупно забезпечують господарську діяльність із виробництва та реалізації металопродукції, які належать публічному акціонерному товариству «ДНІПРОВСЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ» (далі – ПАТ «ДМК») (м. Кам’янське, Дніпропетровська  обл., Україна),

Під час аналізу матеріалів справи та оцінки впливу заявленої концентрації на конкуренте середовище на задіяних товарних ринках Комітетом встановлено наявність можливих негативних ефектів на ринку чавуну товарного.

На виконання вимог ст. 31 Закону України «Про захист економічної конкуренції» компанія Metinvest В. V.  надала пропозиції щодо зобов’язань, які готові взяти на себе учасники концентрації для усунення потенційного негативного впливу концентрації на конкуренцію, та дозволяють Антимонопольному комітету України прийняти рішення про надання дозволу на концентрацію, такого змісту:

«З метою пом’якшення потенційного негативного впливу концентрації у вигляді опосередкованого набуття у власність компанією Metinvest B.V., юридичною особою, що створена та існує за законодавством Нідерландів, реєстраційний номер: 24321647, із зареєстрованим місцезнаходженням за адресою: Gustav Mahlerplein 74 В, 1082МА, м. Амстердам, Нідерланди, активів у вигляді єдиного майнового комплексу, що сукупно забезпечують господарську діяльність із виробництва та реалізації металопродукції, що належать ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДНІПРОВСЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ», юридичній особі, що створена та існує за законодавством України, із зареєстрованим місцезнаходженням: 51925, Дніпропетровська обл., м. Кам’янське, вул. Соборна, буд. 18-Б, на конкуренцію на ринку, який включає чавун товарний (чушковий), зобов’язати компанію Metinvest B.V., з урахуванням відносин контролю, протягом трьох років, починаючи з місяця наступного після місяця, у якому буде здійснена відповідна концентрація:

  1. Не допускати необгрунтованої відмови від реалізації чавуну товарного (чушкового) суб’єктам господарювання, не пов’язаним на момент здійснення концентрації відносинами контролю з компанією Metinvest B.V. (з урахуванням відносин контролю), а саме: за наявності запитів з боку таких суб’єктів господарювання, виражених, у тому числі, в офіційних листах та/або за допомогою засобів електронної пошти, забезпечувати реалізацію (прямо або опосередковано через юридичних осіб, пов’язаних відносинами контролю) чавуну товарного (чушкового) у обсязі сукупно не менше 12 тисяч тонн (дванадцяти тисяч тонн) щорічно.
  2. При реалізації чавуну товарного (чушкового) суб’єктам господарювання, не пов’язаним на момент здійснення концентрації відносинами контролю з компанією Metinvest B.V. (з урахуванням відносин контролю), застосовувати ринкові ціни.
  3. Надавати Антимонопольному комітету України протягом трьох років, починаючи з наступного року після здійснення концентрації, визначеної в абзаці першому цих пропозицій щодо зобов’язань, один раз у рік не пізніше 20 числа другого місяця календарного року, наступного за звітним, інформацію про обсяги постачання на ринок України чавуну товарного (чушкового) виробництва компанії Metinvest B.V. (з урахуванням відносин контролю), у натуральному та вартісному виразі, із зазначенням споживачів та цін реалізації».

З метою збирання даних щодо відгуків від інших учасників ринку просимо зацікавлених осіб надсилати інформацію, зауваження та пропозиції із питання зобов’язань в межах зазначеної концентрації на електронну адресу [email protected] та поштою до 11.05.2021.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux