АМКУ погодив приєднання «Електроважмаш» до «Турбоатому»

Опубліковано 09 грудня 2021 року о 13:48

Сьогодні, 9 грудня 2021 року, на засіданні Антимонопольний комітет України погодив приєднання акціонерного товариства «Завод «Електроважмаш»  до акціонерного товариства «Українські енергетичні машини» (АТ «Турбоатом»).  

26 серпня 2021 року вказану реорганізацію було погоджено розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1005-р. А Фонд державного майна України прийняв рішення про припинення АТ «Завод «Електроважмаш» шляхом приєднання до АТ «Українські енергетичні машини». Відповідно АТ «Українські енергетичні машини» є правонаступником всіх прав та обов’язків АТ «Завод «Електроважмаш».

Після завершення процедури приєднання, АТ «Українські енергетичні машини» та АТ «Завод «Електроважмаш» планують поставляти для підприємств енергетичної промисловості комплектні турбогенераторні установки (турбінне та генераторне устаткування) та гідрогенераторні установки (гідротурбінне та гідрогенераторне устаткування) в комплекті зі запасними частинами. Додатково підприємства планують забезпечувати сервісну підтримку покупцям своєї продукції та розраховують збільшити ринок збуту завдяки розширенню асортименту своєї продукції.

Нагадаємо, АТ «Українські енергетичні машини» здійснює діяльність з виготовлення реактивних гідротурбін, затворів для ГЕС, ГАЕС, насосних станцій; проєктування, виготовлення та постачання енергетичного обладнання для ТЕС, АЕС, ГЕС, ГАЕС. А АТ «Завод «Електроважмаш» розробляє та виробляє турбогенератори для ТЕС та АЕС; гідрогенератори для ГЕС; великі електричні машини і тягове обладнання.

Продукція цих двох підприємств не входить до групи взаємозамінних товарів, при цьому вони є найбільшими та єдиними постачальниками основного обладнання турбогенераторів для ТЕС та АЕС.

Комітет встановив, що горизонтальне перетинання діяльності учасників концентрації на ринках в Україні відсутнє. Оскільки заявлена концентрація не призведе до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних  ринках, Антимонопольний комітет надав відповідний дозвіл.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter

Антимонопольний комітет України

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux