АМКУ оштрафував товариства за інформаційні порушення

Опубліковано 15 серпня 2024 року о 17:18

15 серпня 2024 року Антимонопольний комітет України ухвалив рішення про застосування штрафних санкцій до двох суб’єктів господарювання за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене статтею 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Зокрема, ТОВ «ВІЛАРА» оштрафоване АМКУ на 393 188,67 грн за подання інформації в неповному обсязі на вимогу державного уповноваженого АМКУ.

У серпні 2022 року під час збору та аналізу інформації щодо дотримання суб’єктами господарювання законодавства про захист економічної конкуренції на ринках нафтопродуктів (пального), пов’язаних зі встановленням цін на нафтопродукти протягом 2022 року, Комітетом було направлено вимогу про надання інформації на адресу ТОВ «ВІЛАРА», відповідь на яку було надано в неповному обсязі. За порушення, у вигляді подання інформації в неповному обсязі на вимогу державного уповноваженого АМКУ товариство було оштрафоване.

Під час визначення розміру штрафу було враховано, що ТОВ «ВІЛАРА» не надало інформацію на вимогу в повному обсязі протягом розслідування у справі, що перешкоджає об’єктивному, повному та всебічному аналізу такої інформації Комітетом.

 

ТОВ «ОБЄДНАННЯ ВІВАТ» було оштрафовано на 34 000 грн за порушення, передбачене пунктом 13 статті 50 Закону - неподання інформації на вимогу Голови
АМКУ - державного уповноваженого у встановлений ним строк.

В ході проведення дослідження щодо дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час одержання суб’єктами господарювання в оренду мережі автозаправних станцій «ГЛУСКО» у квітні 2023 року Комітетом було направлено вимогу на адресу ТОВ «ОБ’ЄДНАННЯ ВІВАТ», в якій вимагалось протягом 15 днів з дня її отримання надати інформацію, пояснення та копії документів. Товариство не надало інформацію на зазначену вимогу у встановлений строк, тож було розпочато справу, наслідком якої стало накладення штрафу.

У зв’язку з відсутністю інформації щодо доходу (виручки) товариства штраф накладено в розмірі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


Зазначимо, що відповідно до статті 22 Закону України «Про Антимонопольний комітет», вимоги Антимонопольного комітету України є обов'язковими для виконання у визначені Комітетом строки, якщо інше не передбачено законом. Тобто, суб’єкти господарювання повинні надавати інформацію у відповідь вчасно та в повному обсязі або ж аргументовано попереджати про причини неможливості її вчасного надання.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux