АМКУ очікує від Мінсоцполітики виконання рекомендацій

Опубліковано 15 грудня 2016 року о 14:31

У зв’язку з невиконанням рекомендацій Антимонопольного комітету Міністерством соціальної політики щодо механізму ведення та зберігання трудових книжок працівників іноземних представництв Комітет схвалив відповідні пропозиції КМУ.

Вони полягають у тому, щоб доручити Мінсоцполітики вжити вичерпні заходи, спрямовані на затвердження та здійснення державної реєстрації проекту наказу «Про внесення змін до Інструкції про порядок ведення трудових книжок».

Пропозиції Комітет схвалив на засіданні 13 грудня 2016 року з метою захисту інтересів працівників та представництв іноземних компаній, а також розвитку конкуренції на ринку послуг ведення та зберігання трудових книжок працівників представництв іноземних компаній.

Оскільки трудові книжки працівників іноземних представництв можуть зберігатися виключно в організаціях, визначених у пункті 2.21 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, Комітет 14 березня 2016 року надав Міністерству соціальної політики обов’язкові для розгляду рекомендації. Вони стосувалися «внесення змін до нормативно-правових актів, в яких визначити механізм ведення та зберігання трудових книжок працівників іноземних представництв, який би передбачав надання послуг суб’єктами господарювання на конкурентних засадах із встановленням контролю та відповідальності суб’єктів господарювання за надання цієї послуги, а також визначення платності або безоплатності таких послуг. Розглянути можливість зберігання трудових книжок працівників іноземних представництв безпосередньо такою організацією або працівником».

На виконання рекомендацій Мінсоцполітики розробив проект наказу «Про внесення змін до Інструкції про порядок ведення трудових книжок» (далі – проект наказу), яким передбачено можливість за вибором працівників зберігати трудові книжки в обласних, міських державних адміністраціях або визначених ними підприємствах, у ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» або безпосередньо в міжнародних організаціях, представництвах іноземних організацій. Проект наказу було погоджено Комітетом.

Однак, станом на 01 грудня 2016 року вказані зміни до Інструкції про порядок ведення трудових книжок не затверджені. Отже, рекомендації Комітету не виконані.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux