АМКУ, НАУ та потужні гравці ринку пального підписали Меморандум про створення сприятливого середовища для розвитку добросовісної конкуренції

Опубліковано 04 липня 2018 року о 10:56

03 липня 2018 року між Антимонопольним комітетом України, Нафтогазовою Асоціацією України (НАУ) та потужними гравцями ринку пального було підписано Меморандум про створення сприятливого середовища для розвитку добросовісної конкуренції.

Метою підписання зазначеного документу є посилення взаємодії між АМКУ та учасниками ринку пального в частині забезпечення ефективного конкурентного середовища на ринках оптової та роздрібної торгівлі нафтопродуктами, підвищення ступеня їх прозорості та відкритості.

Меморандум є вільним для приєднання будь-яких інших учасників ринків оптової та роздрібної торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом. Таке приєднання є добровільним та здійснюється шляхом письмового повідомлення АМКУ та Нафтогазової Асоціації України.

Реалізація положень Меморандуму передбачає розробку та впровадження електронної інформаційно-аналітичної бази даних, яка надасть можливість учасникам ринку – підписантам Меморандуму на регулярній основі надавати АМКУ інформацію щодо їх діяльності на ринку та сприятиме АМКУ в проведенні досліджень ринків нафтопродуктів з метою оперативного виявлення та припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

«Успішність розвитку ринків нафтопродуктів безпосередньо залежить від того, наскільки ефективним є конкурентне середовище. Підписання зазначеного Меморандуму надає можливість не тільки удосконалити процес надання учасниками ринку інформації до АМКУ із метою забезпечення можливості оперативного реагування на порушення конкурентного законодавста, а й сприятиме  зменшенню кількості недобросовісних гравців на ринку», – зазначив Президент Нафтогазової Асоціації України Дмитро Кулік.

«Налагодження конструктивної взаємодії між Комітетом та учасниками ринку дозволить консолідувати зусилля влади та бізнесу щодо забезпечення прозорості ринку пального», - зауважив державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович.

 «Ринки нафтопродуктів з огляду на їх динамічність та волатильність завжди знаходяться в полі зору АМКУ. Підписання такого Меморандуму – це новий стандарт співпраці, який, з одного боку, сприятиме АМКУ в реалізації покладених на нього завдань з метою недопущення антиконкурентних практик, з іншого боку, – засвідчує готовність учасників ринку до відкритої та добросовісної конкурентної боротьби», – наголосив під час підписання Меморандуму Голова АМКУ Юрій Терентьєв.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux