АМКУ інформує про перевірку ДАСУ

Опубліковано 13 липня 2018 року о 14:47

23 червня цього року в Антимонопольний комітет України надійшов лист Державної аудиторської служби України з повідомленням про те, що з 2 липня до     30 серпня 2018 року нею буде проводитись державний фінансовий аудит виконання Антимонопольним комітетом України бюджетної програми КПКВК 6011010 «Керівництво та управління у сфері конкурентної політики, контроль за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції» за період з 1 січня 2017 року до завершеного місяця 2018 року, за дорученням Прем’єр-міністра України.

Законність такої перевірки підтверджено юридичним департаментом Комітету. У відповідності до норм чинного законодавства, державний фінансовий аудит полягає у перевірці та аналізі органом державного фінансового контролю фактичного стану справ щодо законного та ефективного використання державних чи комунальних коштів і майна, інших активів держави, правильності ведення бухгалтерського обліку і достовірності фінансової звітності, функціонування системи внутрішнього контролю. Результати державного фінансового аудиту та їх оцінка викладаються у звіті.

У здійсненні своїх повноважень ДАСУ, керуючись положеннями законодавства та цілями аудиту ефективності, має право перевіряти грошові та бухгалтерські документи, звіти, кошториси й інші документи, а також одержувати письмові пояснення з питань, які виникають у ході здійснення державного фінансового контролю.

Таким чином, аудит ДАСУ зосереджений на аналізі ефективності використання Комітетом бюджетних коштів у цілому при виконані бюджетної програми й охоплює дослідження всіх сфер роботи АМКУ, включно з роботою Департаменту з питань оскарження рішень у сфері публічних закупівель.

При цьому державний фінансовий аудит не має на меті перегляд чи перевірку законності прийнятих Комітетом рішень по суті, так само як і рішень, прийнятих постійно діючою колегією з питань оскарження рішень у сфері державних закупівель, тимчасовими адміністративними колегіями або будь-якими іншими колегіальними органами АМКУ. Адже справедливість будь-яких рішень, прийнятих органами Комітету, оскаржується і перевіряється у судовому порядку.

Апарат Комітету максимально сприятиме роботі представників ДАСУ при проведенні ними державного фінансового аудиту. По завершенню перевірки буде обов’язково надано у публічний доступ результати звіту ДАСУ для ознайомлення громадськості.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux